Tereza Hluskova
screenshoot/Youtube
Tereza Hluskova

screenshoot/Youtube

Tereza Hluskova, Foto: screenshoot/Youtube

U suzama je odgovarala na pitanja novinara u Lahoreu, gde je doneta presuda.

PROČITAJ JOŠ:

Čehinja je uhapšena u 2018. godine na aerodromu Lahore. Uhvatili su je pre ukrcavanja u avion za Irsku, a trebalo je da presedne u Dubaiju.

Hluskova je prilikom hapšenja ali i kasnije, istražiteljima tvrdila da je došla u Pakistan da radi kao manekenka, ali joj je neko podmetnuo narkotike u kofer. Njen advokat Sardar Asgar Dogar rekao je da će se žaliti na odluku. Kažnjena je takođe sa 700 evra kazne.

https://www.alo.rs/vesti/svet/crna-kutija-otkrila-istinu-o-padu-aviona-zbog-greske-u-softveru-izginulo-stotine-ljudi-video/218082/vest

Tereza Hluskova zaustavljena je na aerodromu sa drogom vrhunskog kvaliteta skrivenim u fišecima u njenom koferu. Priča je dobila snažan medijski odjek jer se Tereza Hluskova nasmešena fotografisala sa pakistanskim istražiteljima kada je uhapšena.

Uhapšena su i dva muškarca vezano za krijumčarenje droge, a njihove je kontakte policija pronašla u njenom mobilnom. Objavljen je i video pakistanskih carinika kako kopaju po njenom koferu i otkrivaju drogu dok ih ona gleda.

PREPORUČUJEMO:

- Dali su mi tri fišeka ili tako nešto. Rekli su da su to pokloni, nisam znala da se unutra nešto krije - rekla je tada.

Prošle godine, Nikolai Simeonov Ivanov je dobio trogodišnju zatvorsku kaznu nakon jer je pretio terorističkim napadima u Pakistanu, ukoliko češka manekenka ne bude puštena na slobodu.

Bugarski državljanin je, naime, slao preteće mejlove i poruke jednom portalu u Paksitanu, ali kasnije je priznao da nije znao da bi mogao imati posledice zbog toga.