SIRIJSKI TENKOVI UŠLI U RAKU Potpuna euforija i slavlje na ulicama! Turcima klecaju kolena, nisu slutili na ovakav obrt! (VIDEO)

Ludilo na severu Sirije.

Slavlje sirijskih vojnika, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Sirijska arapska vojska (SAA) ušla je u strateški grad Al-Tabka u provinciji Al-Raka

Pročitajte još

* To je učinjeno prvi put otkako je grad bio pod kontrolom Islamske države 2014. godine

* Sirijske snage su ušle i u grad Ajn Isa na severu pokrajine Raka

Prema izveštajima sa severa Sirije, sirijska vojska je već ušla na aerodrom u Tabki i uskoro će ući u grad u okviru sporazuma sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) u tom području. Islamska država je osvojila Tabku tokom ofanzive u avgustu 2014. godine u provinciji Raka.

Nakon zauzimanja grada i vazdušne baze, Islamska država izvršila je masakr nad preko 200 vojnika sirijske vojske koji su se predali u bazi. Oni su potom objavili video snimak na kojem sprovode preko 200 sirijskih vojnika do pustinje van Tabke, gde su ih masakrirali.

Sirijske demokratske snage su kasnije zauzele Tabku tokom kampanje "Gnev Eufrata" (2016-2019) protiv Islamske države.

Dok sirijska vojska ulazi u Tabku, vlada već održava prisustvo u gradu jer pomažu u održavanju brane koja opskrbljuje strujom veći deo severne Sirije. U narednim danima sirijska vojska će ući u još nekoliko oblasti na severu Sirije, uključujući Manbidž i Kobani (Ajn Al-Arab).

GLEDAJU SA SUZAMA U OČIMA Ostali bez svojih najmilijih. Sve ono što su godinama mukotrpno gradili, otišlo je u nepovrat! (VIDEO)

Prema poslednjim informacijama, kurdske Sirijske demokratske snage i Sirisjka arapska armija postigle su dogovor o ulasku vladinih snaga u grad Ajn Isa na severu pokrajine Raka. Sirijske trupe su sada izbile na autoput Alep-Hasaka koji je na široj kilometraži presečen od strane turskih snaga i radikalnih militanata.

BONUS VIDEO: Beogradski Pobednik nikad bliže kameri! Dosad neviđeni detalji!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi