Kraljica Elizabeta
EPA/ANDY RAIN
Kraljica Elizabeta

EPA/ANDY RAIN

Kraljica Elizabeta, Foto: EPA/ANDY RAIN

Predlog zakona koji bi primorao britanskog premijera Borisa Džonsona da zatraži odlaganje Bregzita ukoliko ne bude sporazuma, a koji je zakazan za 31. oktobar, danas je postao zakon uz odobrenje britanske kraljice Elizabete II.

Pročitajte još:

Kraljičina saglasnost smatra se formalnošću nakon što je zakon usvojen u britanskom parlamentu.

Zakon je dizajniran tako da spreči premijera da Veliku Britaniju izvede iz Evropske unije bez sporazuma sa ostalih 27 zemalja članica.

London

Shutterstock

London, Foto: Shutterstock

Džonson je rekao da neće tražiti odlaganje roka. On takođe ne prihvata sporazum koji je sa EU potpisala njegova prethodnica Tereza Mej, zbog spornog dela koji se tiče granice sa Irskom.

Ostavila prazno mesto za svog pokojnog sina, srušila se na zemlju kad je videla ko se pojavio! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 18:45 Dve godine nakon strašne tragedije, trebalo je da se uda za čoveka svojih snova. Foto: Facebook printscreen Beki je doživela najgoru noćnu moru svake majke. Njen sin Triston preminuo je kad je imao 19 godina. Dve godine nakon strašne tragedije, trebalo je da se uda za čoveka svojih snova.

Taj sporazum je više puta odbijen u britanskom parlamentu. Nakon što je stupio na dužnost Džonson je obećao da će izvesti Veliku Britaniju iz EU do 31. oktobra sa ili bez sporazuma.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!