Donald Tramp
AP/Carolyn Kaster
Donald Tramp

AP/Carolyn Kaster

Donald Tramp, Foto: AP/Carolyn Kaster

- Predsednik je najčešće putovao u države koje su "bele", sa manje obrazovanim stanovištvom, i koji imaju menja primanja od ostatka SAD. To je znak da želi da podstakne istu grupu glasača koju su pomogli da dođe do pobede na izborima 2016. godine - piše "Vašington post".

PROČITAJTE JOŠ:

Tramp u većini slučajeva izbegava velike metropole zarad manjih gradova, piše vašigtonski list, jedan od mejnstrim medija koji prednjače u napadima na američkog predsednika.

Beograd, Montana

Wikipedia

Beograd, Montana, Foto: Wikipedia

- Kada Tramp stigne u Beograd u subotu, istorijski zapisi pokazuju da će biti tek drugi predsednik koji će posetiti grad u Montani, nazvan po glavnom gradu Srbije. Pre njega to je učinio samo Barak Obama 2009. godine.

Beograd u Montani jedan je od nekoliko američkih gradova koji nose ime prestonice Srbije. Nastao je 1881. godine, kada je izgrađena železnička stanica, a ime "Beograd" dobio je 1906. godine, u znak zahvalnosti prema srpskim investitorima koji su pomogli izgradnju pruge. Prema popisu iz 2010. godine brojao je 7.389 stanovnika.

Ipak, ova poseta dočekana je u američkim medijima na krv i nož, a najviše mu zameraju što posećuje mesta koja nisu veliki gradovi, i u kojima u proseku žive ljudi sa manjim stepenima obrazovanja, primanjima, kao što čine večinski belo stanovništvo.

Komentari (3)

Milena

03.11.2018 18:39

Pa što ne bi pridobio i nove pristalice? Taj Beograd može i da glasa za njega.

Sikima

03.11.2018 20:46

Pozdrav predsedniku. Dobrodosao. Nasa zemlja je diplomatska

Nelle

04.11.2018 17:46

@Sikima - citajte tekst! Rec je o Beogradu u saveznoj drzavi Montana, gradicu sa oko 7 000 zitelja! ;)