ZBOG TOGA DIGAO ZGRADU U VAZDUH Objavljene gole fotografije žene Kim Džong Una

Bes Severne Koreje zbog letaka protiv Pjongjanga, lansiranih sa Juga, gonjen je "prljavim, uvredljivim" prikazima supruge lidera Kim Džong Un-a, izjavio je glavni izaslanik Rusije u toj zemlji.

Kim Džong Un
Kim Džong Un, Foto: EPA

U poslednjim nedeljama Pjongjang je objavio niz osuda zbog letaka protiv severa koji Korejci sa juga šalju preko militarizovane zone - obično pričvršćeni na balone ili lebde u bocama.

Kampanje su dugo bile predmet svađa između dve Koreje, ali ovaj put, Pjongjang je pojačao pritisak, dižući kancelariju za vezu u vazduh i preteći vojnim merama, prenosi Yahoo News.

Jedna od poslednjih poruka, poslatih 31. maja, uključivala je provokativne snimke prve dame Severne Koreje, izazvavši "ozbiljno negodovanje" u Pjongjangu, izjavio je ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Matsegora.

Rusija je ključni saveznik izolovanog severa, a Matsegora je jedan od veleposlanika koji su najviše boravili u Pjongjangu.

- Leci su imali posebnu vrstu prljave, uvredljive propagande, uperene u supružnika lidera - rekao je Matsegora ruskoj novinskoj agenciji TASS u ponedeljak.

To su bile "prljave fotografije", dodao je.

Međukorejski odnosi duboko su se pogoršali nakon samita između Kima i američkog predsednika Donalda Trampa početkom prošle godine.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi