Protest
Youtube printscreen
Protest

Youtube printscreen

Protest, Foto: Youtube printscreen

Porodica potiče iz nomadskog naselja La Barbuta i ima 14 članova: otac Imer, majka Senada i 12-oro dece, pri čemu je najmlađi 3-godišnji dečak, a najstariji 21-godišnji mladić.

Kada je porodica stigla u stan pred vratima ih je sačekalo 50 osoba. Među ogorčenim građanima, našli su se i militanti neofašističke Kaza pund partije.

Njeni članovi su i organizovali demonstracije u naselju. Na ulicama Kazal Brućata situacija je vrlo napeta, a zbog najave nasilja raspoređene su brojne policijske snage i karabinjeri.

LEŠEVI ŽENA PRONAĐENI SLOŽENI U ZAMRZIVAČU Jedna od žrtava je Mađarica nestala pre tri godine, druga je majka troje dece (FOTO)

"Želimo da ih sve obesimo i spalimo", vikali su demonstranti, a neki su čak uzvikivali "Musolini, ustani". Na snimku koji je objavio TPI Njuz vidi se pripadnik Kaza punde kako preti silovanjem i najcrnje vređa Senadu, dok je štite jake policijske snage.

Zbog pretnji i straha članovi porodice ne izlaze iz kuće. U stanu koji nije namešten, nema struje ni plina, samo dušeci na podu trenutno su samo roditelji i dvoje dece dok su ostali članovi porodice smešteni kod rodbine.

Zanimljivo je da je komšija porodice iz BIH, takođe korisnica socijalnog stana, bila najžešća među protestantima, a stajala je uz članove Kaza punde i čak im pripremala jela.

"Rekli su mom sinu da će nam baciti bombu. Ne osećamo se bezbedno", rekao je 40-godišnji Imer, otac porodice. Virdžinija Ragi, gradonačelnica Rima, došla je u sredu ujutro u naselje da pruži podršku romskoj porodici.

NJENU PORUKU NIJE STIGAO DA PROČITA Maksim (22) izjavio Kseniji ljubav, pa poginuo nekoliko minuta kasnije spasavajući putnike iz zapaljenog aviona (VIDEO)

"Prestravljeni su. Ova porodica je legitimni korisnik stana, a zakon mora da se poštuje. Onaj ko vređa decu i preti ženama silovanjem, možda treba da se preispita.

To nije društvo kojem težimo", rekla je gradonačelnica čije su reči izazvale gomilu pretnji i seksističkih uvreda protestanata.

Podršku romskoj porodici iz BiH pružili su i predstavnici katoličke crkve.