Majk Pompeo
AP
Majk Pompeo

AP

Majk Pompeo, Foto: AP

„Danas smo odali poštu onima koji su stradali u ruskoj agresiji u Ukrajini. Nastavićemo da uvodimo sankcije Rusiji, sve dok ona ne počne da podržava mir u Donbasu“, napisala je Ortagusova na svom profilu na Tviteru, komentarišući posetu američkog državnog sekretara Majka Pompea Kijevu.

​Pompeo je tokom posete Ukrajini položio cveće na spomenik poginulima u Donbasu tokom „ruske agresije“ i istovremeno je potvrdio da će aktuelne sankcije Rusiji ostati na snazi.

„Sankcije protiv Rusije će ostati na snazi sve dok ne prekinu sa akcijama koje su dovele do tih tragičnih smrti“, napisao je Pompeo na svom profilu na Tviteru.

​Američke vlasti su proširile sankcije protiv Rusije, uvrstivši na „crnu listu“ visoke političke zvaničnike sa Krima, saopšteno je iz Ministarstva finansija SAD.

Sankcije su uvedene protiv premijera Krima Jurija Gocanjuka, predsednika lokalne Skupštine Sevastopolja Vladimira Nemcova, članice Saveta federacije Rusije Jekaterine Danilenkove i još nekoliko zvaničnika, kao i protiv direktora kompanije „Grand servis ekspres“ Aleksandra Ganova.

Komentari (1)

djordje anunaki

31.01.2020 17:33

Kako se ovaj Americki brabonjak nije setio da oda pocast i onim nesrecnim Ruskim civilima koje su u hotelu zive spalili ukrainski nacisti.