Miroslav Lazanski
alo.rs
Miroslav Lazanski

alo.rs

Miroslav Lazanski, Foto: alo.rs

Lazanski je, gostujući na TV Pink, rekao da bi Iran mogao da onemogući plovidbu kroz Ormuški tesnac, što bi značajno poskupelo naftu, a napad na Iran doveo bi do širenja sukoba na čitav regiona.

Iransku protivazdušnu odbranu koja je oborila američki dron, Lazanski je ocenio kao prilično profesionalnu, jer je oborena letilica Global houk, ponos američke vojske i vredna je 120-130 miliona dolara.

Emisija Hit tvit

Printscreen

Prema njegovim rečima, Rusija se ne bi uključila u sukob, jer je, kako navodi, pored napada na svoju teritoriju spremna da ratuje samo zbog smene režima u Belorusiji i eventualno napada na Donbas.

Na pitanje novinara da li bi Rusija branila Srbiju, Lazanski je rekao da nas Rusija brani diplomatski, politički, i pomaže nas vojno.

Miroslav Lazanski

Printscreen

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Lazanski je ocenio da je opasnost od upada na sever Kosova latentna i da nikad nije prestala, i dodao da NATO uvežbava kosovske snage.

On je rekao da se Kosovo ponaša kao deo NATO i da su Amerikanci od početka indirektno u procesu pregovora sa Srbijom, "jer Priština ništa ne radi bez konsultacije sa Amerikancima".

Aleksandar Vučić

Printscreen

"Još uvek su pod zaštitom, a onaj ko im je darovao Kosovo u statusu u kome je, taj ih štiti", rekao je Lazanski i dodao da će Srbija verovatno morati da uvede kontramere Prištini, ali da ih treba fino izbalansirati da ne pogode Srbe u južnoj pokrajini.

Pročitajte i: