Porodica
Alo
Porodica

Alo

Porodica, Foto: Alo

 

Kućna pomoćnica iz Bangladeša koja radi u Saudijskoj Arabiji na internetu je objavila video snimak u kojem tvrdi da ju poslodavci zlostavljaju i seksualno iskorištavaju, a rekla je i kako su je, među ostalim, polivali vrućim uljem i vezali, javlja Daily mail.

Ta je žena na društvenim mrežama objavila video snimak koji je tajno snimila, a u kojoj u suzama govori o navodnom zlostavljanju kod svojih saudijskih poslodavaca.

U snimku je rekla i da se očajnički želi vratiti kući, da je bila napadnuta, izgladnjivana i zatvorena na 15 dana.

Nakon te je objave Bangladeš apelovao da se njihova radnica vrati iz Saudijske Arabije. Snimak je objavila na Fejsbuku, gde je podeljen na hiljade puta, a svoje je šefove optužila za nemilosrdne seksualne napade. Čak je i pokazala ruke pune ožiljaka.

– Možda neću preživeti. Molim vas, spasite me. Zaključali su me na 15 dana i jedva da su mi dali nešto hrane za to vreme. Opekli su mi ruke vrućim uljem i svezali me – ispričala je ova 25-godišnjakinja.

 

Njena je objava izazvala proteste u glavnom gradu Bangladeša, Daki, protiv loših uslova za radnike.

– Vodili su me od jedne do druge kuće. U prvoj su me mučili i neprestano tukli, a onda su me odveli u drugu kuću, gde su učinili isto. Ne verujem da ću preživeti. Mislim da ću ovde umreti. Tukli su me i mučili. Molim vas, spasite me, odvedite me odavde – rekla je u suzama.