Uhapšeni Dragan M. i Boban S. rukovodili su bandom „Pink Panter”
Dejan Briza
Uhapšeni Dragan M. i Boban S. rukovodili su bandom „Pink Panter”

Dejan Briza

Uhapšeni koji su rukovodili bandom „Pink Panter”, Foto: Dejan Briza

* Švajcarski mediji ih povezuju sa grupom "Pink Panter"

* Plen je procenjen na nekoliko miliona franaka

* Svi osumnjičeni su pritvoreni

Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka, a švajcarski mediji povezuju ih sa grupom "Pink Panter".

Prema pisanju podgoričkog Dana, pored Crnogoraca uhapšena su i dvojica državljana Nemačke i po jedna osoba iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a svi oni se sumnjiče da su opljačkali zlataru "Gubelin" u Lucernu, prenosi CdM.

Pročitajte još:

Švajcarske vlasti nisu objavile identitet osumnjičenih, samo su saopštile da su stari od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Kako se navodi, pljačka se dogodila 26. oktobra oko 8.15 ujutru, kada su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika upali u zlataru, porazbijali ormariće u kojima su se nalazili najvredniji nakit i ručni satovi, koje su uzeli, kao i gotovinu iz kase.

Celokupni plen procenjen je na nekoliko miliona franaka.

Pored dvojice koji su ušli u zlataru, drugi učesnici pljačke su bili zaduženi za čuvanje straže, prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a neki su bili zaduženi za logistiku.

Pre 5 dana ga proglasili za špijuna, sada je mrtav, a za njegovo telo se otimaju!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 13.11.2019. 19:10 Telo bivšeg britanskog oficira Džejmsa Le Mezurijea, koji je pomogao da se u Siriji formira grupa volontera "Beli šlemovi", prebačeno je nakon autopsije na glavni aerodrom u Istanbulu odakle će biti transportovano u London, javila je turska agencija Anadolija.

Nakon pljačke, policija je objavila fotografije sa nadzornih kamera, a na osnovu prijava građana otkrili su počinioce.

Posle dve nedelje, usledio je pretres kuća, u kojima su policajci pronašli deo ukradnog plena.

Svi osumnjiceni su pritvoreni, a istragu vodi Sektor za posebna krivicna dela javnog tužilaštva Lucerna.

Aktuelno:

Portparol tamošnje policije Urs Viger nije ni potvrdio ni demantovao navode da su osumnjičeni pripadnici bande "Pink Panter", već je saopštio da istraga ide u više pravaca.

Bivši inspektor za kriminal Markus Melcl kazao je za tamošnje medije da su počinioci pljačke profesionalci, a da je način na koji su počinili razbojništvo kao i nacionalnost osumnjičenih, potvrdio sumnje da su u pitanji članovi bande "Pink Panter".

Bonus video - Požar kod Starog dvora!