Boris Džonson
Tanjug/AP
Boris Džonson

Tanjug/AP

Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP

Tokom današnjeg intervjua, novinar ITV-a više puta je pokušao da Džonsonu pokaže fotografiju na svom telefonu četvorogodišnjeg dečaka koji leži na gomili kaputa u bolnici, koji je prikazan na naslovnoj stranici dnevnika "Miror", koji podržava laburiste, preneo je Rojters.

List navodi da je dečak za koga se sumnjalo da ima upalu pluća morao da bude lečen na podu jer nije bilo kreveta.

Džonson je u početku izbegavao da pogleda u telefon i umesto toga počeo je da iznosi svoje investicione planove za Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) i takođe, rekao da nije imao šansu da vidi fotografiju.

Novinar je rekao da je Džonson potom uzeo njegov telefon i ubacio ga u džep.

Kada ga je ponovo pitao za fotografiju, Džonson je izvadio telefon, pogledao ga i rekao: "To je užasna, užasna fotografija".

Boris Džonson

Tanjug/AP

Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP

On je rekao da se izvinjava porodici i svima onima koji imaju užasna iskustva u NHS-u, ali da je ono što rade podrška NHS-u.

"Sve u svemu, mislim da pacijenati u NHS imaju mnogo, mnogo bolje iskustvo od ovog jadnog deteta", dodao je pre nego što je rekao: "Žao mi je što sam vam uzeo telefon".

Opozicione stranke brzo su podelile snimke na društvenim mrežama, rekavši da to pokazuje da se Džonson ne brine za pacijente.

Politicka urednica BBC-ja Laura Kunsberg napisala je na svom Tviter nalogu da je ministar za zdravlje Met Henkok poslat u bolnicu u Lidsu gde je fotografisan dečak.

Docekala ga je grupa laburističkih aktivista koji su protestovali, a jedan od njih je udario njegovog savetnika.