STRAVIČNA PROVOKACIJA, PUTIN KIPTI OD BESA Pogledajte ko je zapravo oslobodio koncentracioni logor Aušvic!

Jezivo revidiranje istorije.

Aušvic, Foto: Tanjug/AP

Ambasada SAD u Danskoj "greškom" je objavila na Tviteru da je nacistički logor "Aušvic" oslobodila američka vojska. Diplomatska misija koja je posvećena Međunarodnom danu sećanja na žrtve Holokausta, objavila je da su američki vojnici oslobodili "Aušvic".

Nakon kritike korisnika na društvenim mrežama, ambasada je priznala svoju "grešku", ali originalni post u kojem se pominje američka vojska nije ispravljen.

Ambasada Rusije u SAD nazvala je ovakve stvari bestidnim revidiranjem istorije, podsetivši da je koncentracioni logor oslobodila Crvena armija. Nemački list "Špigl" takođe je "greškom" objavio ranije da je američka vojska oslobodila "Aušvic".

Aušvic su 27. januara 1945. godine oslobodile trupe Crvene armije. Procenjuje se da je tokom Drugog svetskog rata u logoru ubijeno od jednog do četiri miliona zarobljenika. Blizu 1,4 miliona ljudi, od kojih oko 1,1 milion Jevreja, ubijeno je u "Aušvicu" od 1941. do 1945. godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: KGB logor
  29/01/2020 - 12:45
  Ausvic bio je grozni ruski KGB logor.
 • Korisnik: Zevs
  29/01/2020 - 12:18
  Kao slučajna greska, pa sto nisu napisali da su oslobodili Grci ili Francuzi. Zna se da je SSSR dobio rat a ovi ostali su se samo blefirali u malim malim borbama
 • Korisnik: branka met
  29/01/2020 - 12:15
  Šta je ovo? Opšte nepoznavanje istorije, nekompetentnost ambasadore ili tolika zla namera da se najveće stradanje obesmisli? Pa ima još živih stradalnika. Sramota! Sramota i onih čiji preci su stradali na najgnusniji način a koji se ne oglašavaju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi