Magnetna rezonanca Skener Lekar Pacijent
Shutterstock
Magnetna rezonanca Skener Lekar Pacijent

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Raješ Maru poginuo je kada ga je usisao uređaj za magnetnu rezonancu tokom posete u bolnici u subotu oko pola osam uveče.

Naime, njega je privukao snažan magnet kada je doneo metalnu bocu sa kiseonikom svekrvi njegove sestre, koja je u sobi čekala pregled. 

Pacijentkinja je bila na nosilima, a Maru je ušao u prostoriju sa magnetnom rezonancom noseći bocu sa kiseonikom na zahtev lekara.

Iako su mu lekari rekli da aparat nije uključen, to nije bila istina, pa ga je u jednom trenutku aparat povukao zbog metalne boce i tako mu zaglavio ruku.

Maru je prvo ostao bez prstiju dok su pokušavali da ga oslobode.

"U tom trenutku slomio se poklopac boce pa je kiseonik počeo da propušta. Maru je udahnuo veliku količinu zbog čega je pao u nesvest", ispričao je policijski inspektor.

Maru je hitno odveden na intenzivnu negu, ali uprkos svim naporima preminuo je.

Policija za glavne krivce smatra bolničko osoblje, uključujući čistačicu, zbog toga što je aparat ostao uključen u prisustvu metalnih objekata.

Policija utvrđuje tačan sled događaja koji je doveo do incidenta.

"Pitao sam bolničara tri puta za aparat, smejao se ali me je i ismejavao, govoreći da dobro zna šta radi i da ja ne treba da mu govorim šta da radi", rekao je rođak preminulog koji je takođe bio u bolnici u vreme tragičnog događaja.

"Bio je prosto usisan. Ruka mu je ostala zaglavljena, telo mu je oteklo i nije mogao da govori", opisala je događaj svekrva njegove sestre.

Komentari (3)

Dejan

29.01.2018 22:49

Kao i kod nas . Krivi su portiri i čistačice a lekari kao da i ne rade po bolnicama . Oni su tamo samo kada se deli lova .

dejan

29.01.2018 22:53

Pa dabome, čistačica kriva

nedjo

30.01.2018 00:06

sunce ti...