Taliban
Youtube/Printscreen
Taliban

Youtube/Printscreen

Taliban, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Dvojica američkih vojnika poginula su danas

* Njihov helikopter se srušio u Avganistanu

* Informaciju je potvrdila vojska SAD, ne iznoseći detalje, dok talibani tvrde da su oni oborili letelicu

U kratkom saopštenju američke vojske se navodi da je pokrenuta istraga, ističući da preliminarni izveštaji ne ukazuju da je u pitanju bila neprijateljska vatra. AP prenosi da, međutim, talibani tvrde da su oborili helikopter u istočnoj provinciji Logar i da ima "mnogo žrtava".

Pročitajte još:

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid je u saopštenju naveo da su pobunjenici oborili američki "činuk" helikopter nešto posle ponoći tokom sukoba sa "osvajačima i njihovim plaćenicima". Američka vojska je odbacila ove tvrdnje talibana, prenosi AP.

Hrvatska vojska u velikoj opasnosti! Ugrožena bezbednost celog NATO-a! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 25.07.2019. 20:40 - 25.07.2019. 20:45 Hrvatsko ministarstvo odbrane je, izgleda, slučajno objavilo tajne mape NATO-a u Avganistanu. Skandal se, prema pisanju hrvatskih medija, desio usred konferencije za medije na kojoj je saopšteno da su hrvatski vojnici bili mete terorističkog napada u Kabulu.

 Ovim povodom oglasilo se i avganistansko Ministarstvo odbrane, odbacujući navode o umešanosti talibana.

- Neprijateljska vatra nije uzrok pada helikoptera i nijedan pripadnik avganistanskih snaga bezbednosti nije povređen - naveo je portparol ministarstva Favad Aman, prenosi Rojters.

Povezane teme:

Ove godine u Avganistanu je poginulo 19 američkih vojnika, navodi američka agencija, dodajući da je više od 2.400 Amerikanaca poginulo u skoro 18-godišnjem ratu.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke