Hag
Tanjug
Hag

Tanjug/Peter Dejong

Hag, Foto: Tanjug/Peter Dejong

Prema pisanju prištinske Gazete ekspres, on je podneo ostavku jer je nekoliko hiljada dosijea, koji sadrže imena svedoka i njihova svedočenja, dospeo u Organizaciju veterana OVK.

Da li Haški sud pomaže OVK teroristima?

 

Kako se navodi, Ip je neko vreme bio na položaju specijalnog tužioca, nakon odlaska Davida Švendimana i na toj poziciji je ispitivao članove tzv. OVK koji su bili pozvani u Hag kao osumnjičeni.

Hag

Tanjug

Hag, Foto: Tanjug

Organizacija veterana OVK, koja se protivi postojanju Specijalnog suda, kaže da dosijei koji su stigli u njihovu kancelariju sadrže originalne dokumente Tribunala.

Ip je britanski advokat sa velikim iskustvom kao međunarodni tužilac na Zapadnom Balkanu, a radio je kao Švendimanov zamenik, kao specijalni tužilac i kao glavni tužilac Specijalne istražne radne grupe i šef Specijalnog tužilaštva.

Komentari (2)

Dragiša

17.09.2020 19:32

Ovaj brit je prodao dokumenta sa imenima svedoka i svedočenjima ovih mučenika koji će nestati sa lica zemlje, podneo ostavku i otišao u finansijsku penziju.

vladimir

18.09.2020 00:24

Treba odmah da se alarmira EU, UN, i sve moguće institucije. Tražiti odgovornost suda, pohapsiti izvršioce i odmah Kfor da oduzme dokumenta . Usloviti dalje pregovore. Poslati pisma svim evropskim zemljama. Krenuti u sveopštu akciju.