Angela Merkel
Tanjug/AP
Angela Merkel

Tanjug/AP

Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP

* Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim

* Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom

* Nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska imali rezervu prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da podržava ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim.

"Izražena je želja, pogotovo od strane Francuske, koju sam podržala, da procedure budu transprentnije, a da početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak. Radiću na tome u narednom periodu", poručila je Merkel.

Da li je Zaev podneo ostavku, šta se nalazi u posebnoj koverti i zašto su strane ambasade na najvišem nivou pripravnosti?!

AUTOR: Alo.rs/M.G. DATUM I VREME: 18.10.2019. 16:25 - 18.10.2019. 17:05 Kako saznajemo od naših izvora u Skoplju, informacije o ostavci nisu potvrđene. Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP Prema informacijama do kojih smo došli od naših izvora u Skoplju, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ipak nije podneo ostavku.

 

Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

"Nemačka smatra da je uz ispunjavanje određenih uslova moglo da dođe do otvaranja pregovora, ali nije bilo jedinstvenog stava o tome. Vratićemo se na ovo pitanje pre samita o Zapadnom Balkanu 2020. godine", poručila je Merkel.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Angela Merkel nakon samita lidera EU u Briselu kaže da nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska imali rezervu prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Ona je ocenila da EU sada mora da blisko i snažno radi sa zemljama u regionu kako bi što je moguće više ublažila udarac ovakve odluke.

"Razočarenja će, svakako, biti", zaključila je Merkel.

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču