ANGELA MEREKEL O PROŠIRENJU EU NA BALKAN Početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak! Razočarenja će svakako bit!

Hoas u Briselu

Angela Merkel
Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP

* Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim

* Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom

* Nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska imali rezervu prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da podržava ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim.

"Izražena je želja, pogotovo od strane Francuske, koju sam podržala, da procedure budu transprentnije, a da početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak. Radiću na tome u narednom periodu", poručila je Merkel.

Da li je Zaev podneo ostavku, šta se nalazi u posebnoj koverti i zašto su strane ambasade na najvišem nivou pripravnosti?!

AUTOR: Alo.rs/M.G. DATUM I VREME: 18.10.2019. 16:25 - 18.10.2019. 17:05 Kako saznajemo od naših izvora u Skoplju, informacije o ostavci nisu potvrđene. Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP Prema informacijama do kojih smo došli od naših izvora u Skoplju, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ipak nije podneo ostavku.

 

Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

"Nemačka smatra da je uz ispunjavanje određenih uslova moglo da dođe do otvaranja pregovora, ali nije bilo jedinstvenog stava o tome. Vratićemo se na ovo pitanje pre samita o Zapadnom Balkanu 2020. godine", poručila je Merkel.

 

Angela Merkel nakon samita lidera EU u Briselu kaže da nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska imali rezervu prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Ona je ocenila da EU sada mora da blisko i snažno radi sa zemljama u regionu kako bi što je moguće više ublažila udarac ovakve odluke.

"Razočarenja će, svakako, biti", zaključila je Merkel.

KRAJ ERE OD 1. NOVEMBRA! Savez je pocepan, Evropska unija kakvu smo znali prestaje da postoji!

RAMA POKLEKAO U BRISELU! "Uradili smo sve što ste nam tražili, kažite šta više hoćete"

"NEMA NIŠTA OD TOGA" Merkelina saradnica ugasila svetlo, Srbiji se ne piše dobro!

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi