SIRIJA Počelo povlačenje Rusa (VIDEO)

Ruska državna televizija objavila je danas snimke na koji se vidi osoblje u ruskoj bazi u Siriji kako utovaruje vojnu opremu u transportne avione za povratak u Rusiju, prenosi Rojters.

Ruska vojska Vojska Rusije Ruska vojna avijacija Suhoj 25
Ruska vojna avijacija Suhoj 25, Foto: Profimedia

Snimke je objavila TV stanica Rusija 24, a na njima se vidi osoblje u bazi Hmeimim u pokrajini Latakija kako unosi opremu u avione tipa "Iljušin IL-76".

 

Prethodno je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je Rusija započela povlačenje svoje vojne opreme iz Sirije.

- Tehničko osoblje vojne baze započelo je pripremanje aviona za let do matičnih baza u Ruskoj Federaciji - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je juče početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije, saopštivši da je vojna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Na sastanku sa ministrima odbrane i spoljnih poslova u Kremlju, Putin je precizirao da povlačenje treba da počne od danas.

On je takođe istakao da Rusija treba da intenzivira ulogu u mirovnom procesu kako bi se okončao sukob u Siriji.

 • Korisnik: Millanche
  15/03/2016 - 09:17
  - Napravise Rusi od gotovog veresiju i, kao i u Ukrajini, odose a da posao nisu zavrsili. Izgleda da su troskovi ovog Show-a za rusku ekonomiju ipak bili preveliki. - A kad se uzme u obzir i realnost od rata sa vojnicki vrlo jakom Turskom, ova ruska odluka je bila ocekivana.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi