Zastave EU
Youtube/Printscreen
Zastave EU

Youtube/Printscreen

Zastave EU, Foto: Youtube/Printscreen

U nastojanju da se ojača poruka da će Velika Britanija izaći iz EU do 31. oktobra, britanske diplomate će prestati da prisustvuju svakodnevnim sastancima u Briselu, navodi list.

Ovaj potez je, kako kažu zvaničnici u Londonu, u skladu sa prvim obraćanjem Borisa DŽonsona u Donjem domu parlamenta kada je rekao da će osloboditi britansku diplomatiju od evropskih poslova.

PROČITAJ JOŠ:

Kritičari smatraju da će simbolično povlačenje ostaviti Britaniju bez uvida u odluke EU što bi moglo škoditi nacionalnom interesu.

Gardijan podseća da se očekuje prisustvo britanskih diplomata na predstojećem sastanku radne grupe EU na kojem će ostalih 27 članica razmatrati pitanja bezbednosti, panevropski odgovor o budućim krizama koje bi obuhvatile civile, spoljnu politiku i zaštitu interesa potrošača.

Svetu preti teška ŽEĐ, vodiće se ljuti ratovi, a Srbiji se sprema IZNENAĐUJUĆI scenario!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:46 - 12.08.2019. 00:09 Alarmantni podaci o ugroženosti globalne populacije zbog nemogućnosti pristupa izvorištima vode govore da će se ratovi u budućnosti možda voditi zbog nje. Suša, Foto: S.

Ministar spoljnih poslova Dominik Rab najavio je da će prisustvovati susretu šefova evropskih diplomatija krajem avgusta u Helsinkiju.

Nije poznato dokle će ići britansko povlačenje diplomata iz EU do 31. oktobra, piše Gardijan i podseća da je njih oko 150 stalno prisutno u Briselu gde lobiraju za britanske interese.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

lko

12.08.2019 14:40

kud cemo mi tamo.