Nigerija
EPA AKINTUNDE AKINLEYE
Nigerija

EPA AKINTUNDE AKINLEYE

Nigerija, Foto: EPA AKINTUNDE AKINLEYE

Portparol nigerijske savezne države Zamfara rekao je prethocno da su na severozapadu Nigerije oteti učenici nakon što su naoružani razbojnici upali tokom noći u školski internat, što je druga takva otmica za nešto više od nedelju dana, prenosi Rojters.

Agencija navodi da portparol guvernera te države nije mogao da saopšti podatke koliko je dece nestalo i druge detalje, već je samo nakon provere s policijskim zvaničnicima potvrdio izveštaje o napadu koji su objavljeni ranije na društvenim mrežama.

BBC je preneo da se strahuje da su stotine učenika kidnapovani u napadu na internat u Zamfari, nakon što im je jedan od učitelja rekao da je najmanje 300 učenika nestalo nakon upada naoružanih ljudi u petak ujutro.

Nigerija se bori sa islamističkim pobunjenicima grupe Boko Haram koji terorišu oblasti na severoistoku zemlje, kao i sa nasiljem drugih naoružanih grupa u lokalnim zajednicama koje vrše pljačke i otmice, a predsednik Muhamadu Buhari smenio je vojni vrh u januaru zbog pogoršanja bezbednosne situacije u zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: