Porodica Bena Nikolsona
Facebook
Porodica Bena Nikolsona

Facebook

Porodica Bena Nikolsona, Foto: Facebook

 

Prekriven krvalju Britanac je lutao kroz mrtvačnice u Kolumbu, prestonici Šri Lanke, tragajući za svojom ženom i dvoje dece - pre nego što su mu saopštili da je sve troje poginulo u eksploziji u jednom od hotela u ovom gradu.

Pročitajte još:

Advokat Ben Nikolson lutao je ulicama grada, rapsitivao se u bolnicama, tražeći bilo kakav trag o svojoj porodici, nakon terora koji se juče odigrao na Šri Lanki.

Anita Nikolson (42), njen sin Aleks (11) i ćerka Anabela jesu među 290 strdalih u "ISIS inspirisanom" terorističkom napadu u crkvama i hotelima na Vaskrs.

Nakon napada, Ben nije mogao da pronađe članove svoje porodice. Zaputio se prvo u bolnice, a nakon toga i u mrvačnice, gde je našao telo svog sina Aleksa.

- Videla sam ga kako luta hodnikom bolnice, prekriven krvlju. Samo je išao gore-dole. Pričao je sa mnom dva puta, pitao me za svoju porodicu. Imao je krv po sebi, ali nije bio povređen, osim male posekotine na uhu. Nije trčao, niti plakao. Bio je u šoku. Samo je pričao o svojoj porodici. Bilo nam ga je žao, ali okruživalo nas je toliko mrtvih i umirućih ljudi, da nismo imali vremena da duže razgovaramo sa njim. Uskoro je otišao - rekla je za Mejl onlajn Pušpa Zojsa, šef hitne službe Narodne bolnice u Kolumbu.

Čekali u redu za doručak kada je terorista aktivirao bombu pored njih

Ubrzo su saznali da je skoro cela porodica Nikolson među 8-oro Britanaca koji su juče poginuli u bombaškim napadima.

- Njegova ćerka i žena su proglašene mrvima pre nego što smo našli Aleksa. Njegovo telo locirano je u policijskoj mrtvačnici oko podneva - rekla je Šakaja Vikramanajake, sudski advokat, koja je pomogla Britancu da pronađe svoje voljene.

Preproučujemo još:

Anita i njeno dvoje dece čekali su u redu za doručak u "Šangri-La" hotelu u Kolumbu kada se terorista, registrovan pod lažnim imenom Muhamed Azam Muhamed, priključio redu i detonirao bombu. Još nije sigurno da li je Ben bio sa njima u tom trenu.

Ben i Anita radili su u Singapuru kao advokati. Na Šri Lanki su bili na odmoru sa svojom decom. Nikolsonovi su u nizu porodica koje su zbrisane u terorističkim napadima širom ove države. Danski milijarder Andres Holš Povlsen i njegova žena izgubili su troje od četvoro svoje dece. Studentkinja iz Londona, Nisanga Majadume i njena mam Santa takođe su stradali.