Doni Džonson
screenshoot/Twitter
Doni Džonson, Foto: screenshoot/Twitter

Njoj je tada bilo 30 godina, a njemu 33, a stravičan zločin počinjen je u Memfisu.

PREPORUČUJEMO:

Doni će biti pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Tenesiju u 19 sati, a tamošnjii zatvorenici na posljednji obrok smeju da potroše do 20 dolara. On je pak odlučio da ga ne želi potrošiti na sebe, nego da se taj novac dao za obroke beskućnicima. Umesto posebnog obroka, za sebe želi isto jelo koje će dobiti ostali zatvorenici.

Džonsonov advokat otkrio je da je njegova odluka zapravo odavanje počasti pogubljenom kolegi Filipu Vorkmanu, koji je tražio da se za 20 dolara kupe vegeterijanske pice za lokalno prihvatilište za beskućnike.

Zatvorsko osoblje nije ispunilo želju Filipa Vorkmana, ali njegovi poštovaoci jesu. Doni želi da se za njega učine isto.

PROČITAJ JOŠ:

- Gospodin Džonson je svestan da se za 20 dolara ne može nahraniti puno ljudi, ali želi da njegovi poštovatelji plate obroke beskućnicima.

Džonson je takođe napisao oproštajno pismo svojoj deci Sindi i Džejsonu i porodici bivše supruge tražio oproštaj.

- Zaista žalim zbog svog života i onoga što sam postao u tom procesu. U sebi nosim i nosiću bol od tuge koju sam naneo drugima. Život koji sam odabrao odveo me do najmračnijeg dana u životu i sve dok nisam preuzeo odgovornost za smrt supruge Koni nisam mogao primiti oproštaj i započeti put isceljenja - napisao je u pismu.

Njegova poćerka bila je među ljudima koji su od guvernera tražili pomilovanje, ali njegov sin Džejson smatra da je morao biti pogubljen odavno.

Džonsonov advokatski tim tražio je pomilvanje za svog branjenika ističući njegovu versku transformaciju koja se dogodila iza rešetaka. Postao je pripadnik hršćanske adventističke crkve i služi mise za zatvorenike.

Tvrdili su da je Džonson trasformisao svoj život od lažljivca, prevaranta i ubice do propovednika hršćanske adventističke crkve čije je "stado u zatvoru".

Njegov zahtev odbio je guverner Tenesija Bil Li.

Komentari (2)

Vladimir

16.05.2019 19:21

Svega mu je zao osim svoje mrtve zene.

Teodor

19.05.2019 19:54

Za takve se u srpskom narodu kaze: u mladosti jebac, u starosti svetac. Prvo ubije, a posle kaže, uz izvinjenje: ne znam šta mi je bilo.