STUDENTI POVRAĆAJU! Pisma s belim prahom stigla na Univerzitet, uzbuna zbog MASOVNOG TROVANJA!

Policija u Grčkoj saopštila je danas da je devet osoba prebačeno u bolnicu iz predostrožnosti nakon što su pisma koja sadrže beli prah poslata na adrese pet univerzitetskih kampusa širom zemlje.

Bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Vlasti su saopštile da nijedna od osoba koje su pod medicinskim nadzorom, među kojima su četiri poštara i pet članova univerzitetskog osoblja, ne pokazuju simptome kakve obično uzrokuju štetne hemikalije, prenosi AP.

Zvaničnici dodaju da su najmanje tri pisma najverovatnije poslata iz Indije.

Sva pisma, koja su dostavljena ili presretnuta u sredu i četvrtak, odneta su u državnu laboratoriju radi ispitivanja.

Administrativne kancelarije na čije su adrese pisma upućena nalaze se u kampusima na ostrvima Krit, Lezbos i Krf, kao i u Atini i Volosu.

Policija je saopštila da svi ti univerziteti danas normalno funkcionišu.

Ranije danas, grčka agencija ANA prenela je da se u bolnici u Mitileni, glavnom gradu grčkog ostrva Lezbos, nalazi sedam osoba koje su hospitalizovane iz predostrožnosti nakon što su bile u kontaktu sa sumnjivom kovertom koja je iz Indije stigla na adresu lokalnog Egejskog univerziteta.

ANA prenosi da je koverta, namenjena rektorki tog univerziteta Krisi Vicilakis, stigla u sredu iz Indije.

Navodi se da je, posle otvaranja koverte, nekoliko zaposlenih koji su tu bili prisutni osetilo iritaciju u ustima u nosu, koja se tokom dana smanjila.

Grčka agencija navodi da se koverta sada nalazi na ispitivanju u Državnoj laboratoriji za opštu hemiju u Atini, a da zgradu univerziteta u Mitileni proverava tim stručnjaka koji je tu stigao kasno sinoć.

ANA je navela i da su aktivnosti na ovom univerzitetu, odlukom Rektorata, obustavljene do daljnjeg.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi