Džordan Aron
screenshoot/Twitter
Džordan Aron, Foto: screenshoot/Twitter

Rođen kao Džordan Ajzakson u Ilinoisu sredinom četrdesetih godina prošlog veka, promenio je svoje ime u Džordan Aron u Arizoni 1981, a 2008. u Antonio Pastini. Pilot je koristio ova imena i imao je dva broja socijalnog osiguranja, nekoliko vozačkih dozvola i bankovnih računa. Jedna od njegove četiri bivše supruge rekla je da je on održavao više identiteta da sakrije novac, zbog čega je ona posumnjala da ima problema sa zakonom.

PROČITAJ JOŠ:

Da se njegova “Cesna” nije srušila na predgrađe u oblasti Orindž 3. februara, kada su poginuli pilot i četvoro ljudi na tlu, on bi ostao Toni Pastini, penzionisani policajac. Istražitelji su iz zapaljene olupine izvukli policijsku značku koja je pripadala penzionisanom čikaškom policajcu. Tu je klupko počelo da se odmotava. “Pastini” (75), kako se ispostavilo, nikada nije bio policajac u Čikagu, iako je očigledno želeo da bude.

Godinama su policajci dolazili u Pastinijev restoran, a on je uživao što je jedan od njih. Davao je popuste policajcima koji bi doveli svoje porodice na ručak, prikupljao fondove za one koji su poginuli. Nakon Pastinijeve smrti, iz Čikaga je stiglo obaveštenje da Antonio Pastini nikada nije radio kao policajac. To je važilo i za druga imena koje je koristio. Značka koju je koristio prijavljena je kao nestala davne 1978.

Pastinijev nećak Geri Vilis tvrdi da je njegov ujak bio “pravi policajac”, i da je imao savršeno dobre razloge da promeni ime. On, međutim, nije naveo koji su to razlozi, što ukazuje da je njegov ujak želeo da započne novi život nakon što je napustio policijski posao.

PREPORUČUJEMO:

- Kad policajci napuste svoj posao, žele da ga ostave iza sebe. Završili su s tim životom. To je možda razlog zašto je menjao ime – rekao je Vilis.

Detektiv i vlasnik restorana

Ali, kad je Pastini otvorio lanac restorana početkom devedesetih u Nevadi, otvoreno se hvalio policijskom prošlošću. Rekao je da je bio detektiv i da se penzionisao nakon 17 godina rada u čikaškoj policiji. U jednom intervjuu za lokalne novine rekao je da je bio marinac stacioniran u Japanu – mornaričke vlasti su ovo opovrgle. Kao biznismen, Pastini je jednom tužio novinara koji je rekao da su njegovi goveđi hot-dogovi u stvari napravljeni od svinjetine.

- Nije imao dlake na jeziku, govorio je stvari kakve jesu. Nije ga bilo briga šta drugi misle o njemu – rekao je Džef Partika, policajac.

Pastini je početkom devedesetih upoznao Denisa Hofa, vlasnika legalnih bordela u Nevadi, pre nego što je ovaj postao poznat zahvaljujući emisiji o njegovim javnim kućama i kampanje za državni parlament u kojem je osvojio glasove iako je prethodno umro.

“Los Anđeles tajms” navodi da je Pastini u 22. godini imao tako bizarnu nesreću s motorom da su novine pisale o tome. Pojavio se teturajući na tremu kuće starije žene, držeći se za grudi dok je iz njega šikljala krv. Tada je rekao da je neko bacio limenku piva na njega dok se vozio sa prijateljima.

Do sedamdesetih godina imao je pumpu, šlep i stereo kompaniju. Takođe je vozio male avione. Njegova priča je i dalje puna nepoznatih detalja, a jedina osoba koja zna sve poginula je početkom februara u “Cesni”. Vilis je rekao da je njegov ujak voleo da leti, “kao što motorista voli slobodu na putu”.

- Postojali su samo on i nebo – rekao je Vilis.