Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš
Anadolu Agency
Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš

Anadolu Agency

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš, Foto: Anadolu Agency

 

SAD razmatraju slanje dodatnih trupa na Bliski istok da bi osigurale bezbednost vojnika koji su već tamo raspoređeni, rekao je danas šef Pentagona Patrik Šenahan.

POZIV KOJI ČEKA CEO SVET Tramp dežura pored telefona, za par sati ćemo znati da li počinje novi RAT!

"Ono o čemu razmišljamo je je da li ima nešto što možemo da uradimo da poboljšamo bezbednost naših snaga na Bliskom istoku", rekao je vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Šenahan novinarima, dodajući da bi to moglo da podrazumeva "slanje dodatnih trupa".

IRAN SVE BLIŽI ATOMSKOJ BOMBI Trka sa vremenom! Američka armija juri prema granici, Rusi izneli zabrinjavajuće podatke - Očekuje se napad Izraela?!

 Šenahan koji se obratio novinarima posle sastanka sa vijetnamskim ministrom spoljnih poslova Fam Bin Minom dematovao je cifre koje se pominju u američkim medijima, kao i tvrdnje da je američka komanda na Bliskom istoku zatražila od Pentagona dodatne vojnike zbog rasta tenzija sa Iranom.

Donald Tramp

screenshoot/Youtube

Donald Tramp, Foto: screenshoot/Youtube

 

 


"To nije 10.000, to nije 5.000. To nije tačno. Ono što mogu da vam kažem je da sam u redovnom kontaktu sa generalom Makenzijem", rekao je Šenahan.

 General Kenet Makenzi je novi šef američke komande na Bliskom istoku.

Rusija bombarodvanje rakete

Printscreen youtube

Rusija bombarodvanje rakete, Foto: Printscreen youtube

 

 

SAD, prema navodima Pentagona, u ovom trenutku imaju izmedju 60.000 i 80.000 vojnika na Bliskom istoku, od kojih je 14.000 u Avganistanu, 5.200 u Iraku i manje od 2.000 u Siriji.

 Vašington je u Zaliv već poslao nosač aviona i nosač helikoptera.

 

Iran raspoređuje S-300

Na društvenim mrežama nedavno se pojavio snimak na kome se vidi iranski sistem S-300 i druge PVO sisteme ka gradu Asaluje u južnoj provinciji Bušer na Persijskom zalivu. Niko od iranskih vojnih zvaničnika nije potvrdio ili porekao ove tvrdnje.

LAZANSKI UPOZORAVA Sprema se krvavi sukob! Rat između ove dve države samo što nije počeo!

Ovakav potez predstavlja direktnu poruku Amerikancima koji su poslali udarnu grupu na čelu sa nosačem aviona Abraham Linkoln u Persijski zaliv. Ranije je saopšteno da će Pentagon dostaviti Beloj kući planove o slanju još 10.000 vojnika na Bliski istok zbog napetosti u odnosima s Iranom.