Svemir
Youtube/Printscreen
Svemir

Youtube/Printscreen

Svemir, Foto: Youtube/Printscreen

 * Rusija će pažljivo pratiti aktivnosti NATO u svemiru

* NATO je prethodno objavio da širi svoje delovanje i na svemir, petu operativnu zonu

* Vojno planiranje Alijanse ima za cilj postizanje nadmoći u svim sredinama

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će Rusija pažljivo pratiti aktivnosti NATO u svemiru i pozvala članice Alijanse da podrže napore Moskve da se spreči trka u naoružavanju u kosmosu.

Cilj - totalno uništenje! Posle mora, vazduha, zemlje i kibernetičkog prostora, bombardovaće i sa nove lokacije!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 19.11.2019. 21:18 NATO širi svoje delovanje i na svemir, petu operativnu zonu, nakon kopna, mora, vazduha i odnedavno kibernetičkog prostora, rekli su izvori iz sedišta Alijanse u Briselu.

 

NATO je prethodno objavio da širi svoje delovanje i na svemir, petu operativnu zonu, nakon kopna, mora, vazduha i odnedavno kibernetičkog prostora.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Takve izjave izazivaju zabrinutost. Vojno planiranje Alijanse ima za cilj postizanje nadmoći u svim sredinama sa svim posledicama koje odatle proizilaze, kao što su militarizacija i eskalacija tenzija", rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Moskva će, kako je dodala pažljivo pratiti kako i na koji način će se ostvarivati uveravanja generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da nije namera da se raspoređuje oružje u kosmos.

"Polazimo od pretpostavke da pretvaranje kosmosa u poprište vojnog sukoba ne bi bilo u interesu bezbednosti nijedne zemlje u svetu, pa ni članica NATO.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare