Papa
Ilustracija
Papa, Foto: Ilustracija

Uskoro će se možda otvoriti menadžer društvenih mreža u Vatikanu nakon što je papin Instagram nalog uhvaćen kako ‘lajkuje’ fotografiju brazilskog bikini modela u se*si odeći za učenice.

Prema izveštajima i navodnim snimcima ekrana koji navodno prikazuju lajkove na društvenim mrežama, niko drugi do papa Franja nije dao blagoslov 27-godišnjem brazilskom glamuroznom modelu Nataliji Gariboto.

"Barem idem u raj", podbada Gariboto.

Instagram nalog pape Franje može se pohvaliti sa 7,2 miliona sledbenika, pa je bilo pomalo neizbežno da neki od vernih primete papino službeno ime na Instagramu, Franciscus, među onima kojima se svidela.

Ovo je:

 

Čini se da se zvaničnom papskom nalogu slika više ne sviđa, ali društveni mediji nikad ne zaboravljaju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ɴᴀᴛᴀ ɢᴀᴛᴀ (@nataagataa)

Pobožniji na Tviteru ponudili su svoje digitalne „misli i molitve“ Papi, koji je izgleda podnosio teško iskušenje. Neki od pobožnijih pozivali su na smirenost, insistirajući na tome da Papa sam nije vodio vlastite naloge na društvenim mrežama, dok su drugi ohrabrivali ljude da sami slede Bibliju.

Neobično za Božjeg slugu, papa Franja je ranije ove godine rekao da je seksualno zadovoljstvo božanski dar, pa možda njegova nedavna aktivnost na društvenim mrežama ne bi trebalo da iznenadi.

„Uživanje u jelu služi vam da jedete zdravo, baš kao što je i seksualno zadovoljstvo da ljubav učini lepšom i garantuje očuvanje ove vrste“, rekao je papa Franjo.

U međuvremenu, Papa je prošlog meseca odobrio istopolne brakove, podstaknuvši mnoge da se našale da li je sada preispitivao da li je masturbacija greh u katoličanstvu.

PROČITAJTE JOŠ: