Donald Tramp
AP/John Minchillo
Donald Tramp

AP/John Minchillo

Donald Tramp, Foto: AP/John Minchillo

Teheran je danas poručio da uvođenje novih američkih sankcija prema iranskim zvaničnicima znači "za stalno zatvaranje" puta diplomatije između Teherana i Vašingtona.

To je, kako je javila iranska agencija Irna, izjavio portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.

Savet Evrope

Profimedia.rs

Musavi je rekao da "beskorisne sankcije uvedene iranskom rukovodstvu i šefu iranske diplomatije znače za stalno zatvaranje puta diplomatije sa frustriranom američkom administracijom", preneo je AP.

Prethodno je iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif, povodom uvođenja novih američkih sankcija njegovoj zemlji, izjavio da su "politički jastrebovi" bliski predsedniku Donaldu Trampu žedni rata umesto diplomatije.

Donald Tramp i Kim Džong Un

Twitter Printscreen

Zarif je na svom tviter nalogu naveo da je Donald Tramp 100 posto u pravu kada kaže da američka vojska nema šta da traži u Persijskom zalivu, a da bi povlačenje američkih snaga bilo potpuno u interesu SAD i celog sveta, prenosi Rojters.

On je dodao da je sada, međutim, jasno da takozvani Tim B ne brine o američkim interesima, već da je prezreo diplomatiju i da je žedan rata.

Pročitajte još:

Zarif je ranije izjavljivao da bi takozvani Tim B, u kojem su američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, mogao da uvuče Trampa u konflikt sa Iranom.

Tramp je juče potpisao ukaz o uvođenju novih sankcija Teheranu, rekavši da će one pogoditi vrhovnog vođu, ajatolaha Ali Hamneija.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin je najavio da će se i Zarif tokom nedelje naći na udaru sankcija.

Udarna vest

Alo!