Džo Bajden
EPA/KEVIN DIETSCH
Džo Bajden

EPA/KEVIN DIETSCH

Džo Bajden, Foto: EPA/KEVIN DIETSCH

Nova knjiga, u koju je Gardijan imao uvid, otkriva da je Anita Dan to prokomentarisala u privatnom razgovoru sa saradnikom u vreme kada su se Sjedinjene Američke Države borile sa porastom broja mrtvih, padom ekonomije i zdravstvenim sistemom blizu kraha.

Detalji se nalaze u knjizi „Srećan: Kako je Džo Bajden jedva pobedio na predsedničkim izborima“ Džonatana Alana i Ejmi Parnes. To je prva opširna knjiga o izborima 2020. godine, a trebalo bi da bude objavljena 2. marta.

U knjizi se navodi da je Danova rekla: „Kovid je najbolja stvar koja mu se ikada dogodila“, a autori su sugerisali da su svi zvaničnici kampanje u to verovali, ali nikada to ne bi rekli u javnosti.

Međutim, Bajdenovi kritičari bi mogli da kažu da je njegova kampanja koristila patnju javnosti u oportunističkoj borbi za moć.

Anita Dan je bila angažovana u Beloj kući za vreme administracije Baraka Obame 2009. godine pre nego što se vratila u privatni sektor. 2020. godine ponovo je preuzela ulogu direktora komunikacija Bajdenovog izbornog tima, a potom je imenovana za kopredsednicu tranzicionog tima Bajden-Haris.

Prošlog meseca pridružila se Beloj kući kao viši savetnik.

PROČITAJTE JOŠ: