Kafić
Alo!/Masanori Jošida
Kafić

Alo!/Masanori Jošida

Kafić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

U Rusiji će od 1. oktobra biti zabranjeno pušenje cigareta na balkonima stambenih zgrada zbog novih regultativa iz Ministarstva za vanredne situacije.

Prema novim regulativama, "otvoreni plamen" je zabranjen na balkonima stanova, spavaonica i hotela.

Pročitajte još:

Pod otvoreni plamen klasifikovani su paljenje šibica i pušenje, a zabranjeno je i potpaljivanje roštilja i paljenje sveća.

Isprva je bilo konfuzije oko toga da li je i pušenje cigareta uključeno u zabranu i jedan od zvaničnika duvanske industrije je insistirao da nova pravila obuhvataju samo "alkoholičare koji peku ćevape na balkonu".

Stravičan požar progutao sprat zgrade u Rusiji! Četvoro dece i odraslih stradalo u vatri! (VIDEO)

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 16.09.2019. 09:33 Užas! Požar u Rusiji, Foto: Printscreen youtube Osam osoba, uključujući četvoro dece, poginulo je u požaru u stambenoj zgradi u sibirskom gradu Krasnojarsk, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. AUTOR: Republika/D.S. DATUM I VREME: 16.09.2019. 08:43 - 16.09.2019.

Međutim, zvaničnici Ministarstva za vanredne situacije kasnije su objasnili da će i pušenje biti zabranjeno.

U slučaju kršenja novih regulativa predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000 rubalja ili 42 evra, dok ostavljanje zapaljenje cigarete koja izazove požar može dovesti i do krivične prijave, preneo je Bi-Bi-Si.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!