Porodica Bajden
EPA
Porodica Bajden, Foto: EPA

Predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris nisu jedini koji su inauguracijom dobili nove titule, to su sada dobili i članovi njihovih porodica. Ceremoniji su prisustvovala i brojna mlada lica iz porodice, a deca su igrala važnu ulogu i u njihovoj predsedničkoj kampanji.

Ovo su sada članovi "prve" i "druge porodice" koji će zameniti dobro poznata lica Donalda Juniora, Erika, Ivanke, Tifani i Barona Trampa.

Naomi Bajden

Naomi (27) je ćerka Hantera Bajdena i ime je dobila po svojoj pokojnoj tetki, ćerki Džoa Bajdena. Tokom kampanje je postala aktivna na Tviteru i delila je svoja mišljenja o politici. Najstarija je unuka novog predsednika, a završila je Kolumbija pravnu školu u maju prošle godine.

Finigan Bajden

Studentkinja je Univerzitata Pensilvanija i često je sa svojim dedom prisustvovala događajima tokom kampanje, posebno na početku. Ime je dobila po majci predsednika Bajdena.

Preporučujemo:

Mejsi Bajden

Mlađa sestra Naomi i Finigan, Mejsi (20) je aktivna na mreži TikTok, a kako je i sam predsednik otkrio veoma je dobra prijateljica sa mlađom ćerkom Baraka Obame Sašom koja je istih godina.

Natali Bajden

Ćerka preminulog Boa, Bajdenovog sina koji je umro 2015. godine, posebno se istakla na inauguraciji zbog svoje roze odeće. Takođe je aktivna na TikToku, a govorila je i o navici njenog dede "da jede sladoled u zamrzivaču kako ga baka ne bi videla".

Robert Hanter Bajden

Robert Hanter Bajden je najstariji Bajdenov unuk i sin je Boa Bajdena. Pojavio se sa svojom sestrom i rođacima na snimku Demokratskog veća u kom se zarekao na vernost.

Bo Bajden

Sin Hantera Bajdena i njegove druge supruge Melise Koen. Rođen je u proleće 2020. godine, a ime je dobio po stricu.

Ela Emhof

Ćerka supruga Kamale Haris iz prvog braka. Studira u Parsons školi dizajna.

Kol Emhof

Još jedno dete Kamalinog muža iz prethodnog braka. Živi u Los Anđelesu i radi kao asistent u jednoj kompaniji, navodi CNN.

Mina Haris

Tu je i ćerka Kamalnine sestre Maje koja je takođe bila na inauguraciji.

Amara Ajagu

Amara je Minina starija ćerka koju je dobila u braku sa Nikolasom Ajaguom. Rođena je 2016. godine, a njene fotografije sa potpredsedicom sada su često deljene na društvenim mrežama.

Lila Ajagu

Mlađa Minina ćerka rođena 2018. godine. Sa sestrom je nosila identične kaputiće na inauguraciji i to u čast njihove rođake Kamale koja je slučan kaput nosila kao dete.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: