USS Gabrijel Gifords
Printscreen Youtube
USS Gabrijel Gifords

Printscreen Youtube

USS Gabrijel Gifords, Foto: Printscreen Youtube

 

Savremeni ratni brod američke mornarice, koji plovi vodama Tihog okeana opremljen novim oružjima mogao bi, prema mišljenju analitičara, da promeni odnos snaga u nestabilnim područjima kao što je Južno kinesko more, objavio je CNN.

"USS Gabrijel Gifords" je brzi ratni brod opremljen novim krstarećim projektilima koji lete iznad površine mora i stoga ih je teško opaziti na radaru, te bespilotnim helikopterom koji projektilima pomaže u ciljanju.

Oglasila se komanda američkog nosača aviona "Abraham Linkoln"!

AUTOR: Alo/fort-russ.com/V.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 20:34 Amerikanci spremni da udare na Iran! Foto: Printscreen/Youtube Američki vojni zvaničnici rekli su da je misija sprečavanje Irana da napada ciljeve SAD, ali su dodali da su takođe spremni da izvedu ofanzivne napade ako im se naredi. KINA NA KOLENIMA!

 

Projektili su napravljeni tako da mogu da manevrišu i izbegavaju neprijateljsku odbranu.

Portparol američke Treće flote potvrdio je ove informacije za CNN i istakao da će ovo oružje povećati borbenu moć američke ratne mornarice.

 

SAD i Kina se međusobno optužuju za naglu militarizaciju Južnog kineskog mora, područja u kojem mnoge zemlje ističu svoje interese, ali većinu tog mora pokriva Kina.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"UŠ Gabrijel Gifords" prvi je ratni brod opremljen novim projektilima za pomorski napad, a u planu je opremanje više od 30 brodova tim novim naoružanjem.

USS Gabrijel Gifords

Printscreen Youtube

USS Gabrijel Gifords, Foto: Printscreen Youtube

 

Reč je o brodovima koji mogu da manevrišu u plićim morima i oko ostrva i priobalnih područja, prenosi Index.hr.

Novi projektili (Naval Strike Mišile) razvijeni su prvobitno za norvešku vojsku i uspešno su testirani na američkom ratnom brodu Koronado 2014., a Amerika ih je kupila prošle godine preko kompanije "Raytheon".

Novi projektili imaju domet veći od 160 kilometara, što je 30 odsto više u odnosu na domet projektila "harpun", koje je američka ratna mornarica koristila do sada.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu