ANGELA MERKEL SE OBRATILA NEMCIMA "Ovo je previše"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se dogovorila sa liderima 16 nemačkih saveznih država da mere protiv širenja korona virusa ostanu na snazi do 20. decembra, dodajući da je vrlo verovatno da će mere ostati na snazi sve do januara.

Angela Merkel
Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP

"Broj infekcija i dalje je na previsokom nivou", rekla je Merkel novinarima, ali je dodala da će mere biti olakšsane tokom božićnih praznika, preneo je Rojters.

Ona je rekla da će u Nemačkoj biti uvedena obaveza nošenja maski na otvorenom, tamo gde je velika frekvencija ljudi ili u gradskim centrima, prenosi Rojters.

Da li poštujete mere protiv korone?

Ukupan broj glasova: 274

  • Da: 78% (213)
  • Ne: 22% (61)

"Još smo daleko od 50 zaraženih na 100.000 stanovnika tokom sedam dana. Ubeđena sam i u tome smo se složili, još moramo da težimo tom cilju", rekla je kancelarka.

Britanska agencija podseća da je Nemačka 2. novembra uvela novi ''''lokdaun'''' kako bi se izborila sa drugim talasom virusa koji je zahvatio celu Evropu.

Prema dogovorenim merama u Nemačkoj, na privatnim okupljanjima će biti dozvoljeno prisustvo najviše pet osoba, ne računajući decu, dok će za vreme božićnih praznika biti dozvoljeno okupljanje najviše do 10 osoba, dodaje Rojters.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi