Milorad Dodik
Alo.rs
Milorad Dodik

Alo.rs

Milorad Dodik, Foto: Alo.rs

Ikona Svetog Nikole, koju je srpski član i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, nije ukradena već je porodična osveštana ikona, prenela je SRNA pozivajući se na neimenovani izvor iz Dodikovog kabineta.

Da li je priča o ikoni montirana?

 

Isti izvor ukazuje da su "salve izmišljotina i neistina" usledile posle pogrešne početne medijske interpretacije da je reč o ikoni koja je deo "kulturne baštine i nacionalno blago", što nigde nije ustanovljeno, a to potvrđuje i činjenica da ni sedam dana nakon uručenja poklona nema potvrde da se ta ikona nalazi na listama nestalih, niti da je neko potražuje, ili da je deo bilo čije kulturne baštine.

Neimenovani izvor iz Dodikovog kabineta navodi da poklonjena ikona ima svoju tržišnu vrednost, ali njena vrednost se ogleda "pre svega u tome što je reč o osveštanoj pravoslavnoj ikoni velikog sveca".

"Niko i ništa, a najmanje gnusne neistine ne mogu pokvariti bratske odnose dva pravoslavna naroda, kao ni odnose srpskog člana predsedništva i političkog rukovodstva Rusije", prenela je SRNA pozivajući se na isti neimenovani izvor iz kabineta Milorada Dodika.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Sam

22.12.2020 18:22

Srna je dodikovo glasilo.Ko bi im vjerovao.

Sanja

22.12.2020 21:52

Bošnjacima ta istina ne odgovara. Oni kroje svoju istinu koja ima je alatka za rušenje Republike Srpske. Pročitani.