Aron Kembel
Printscreen
Aron Kembel

Printscreen

Aron Kempbel, Foto: Printscreen

Tinejdžer Aron Kempbel (16), proglašen je krivim za silovanje i ubistvo šestogodišnje Aleše Mekfeil u slučaju koji je zaprepastio svet. Sudija je na suđenju u petak rekao da je ovaj slučaj bio jedan od "najstrašnijih, najužasnijih zločina" koji je ikada čuo na sudu.

Kempbel je oteo Alešu u julu prošle godine, odvevši je iz spavaće sobe u kući njene bake i dede na ostrvu But, gde je boravila tokom školskih letnjih praznika.

Njeno nago telo otkriveno je dan kasnije u obližnjoj šumi, a na njemu je nađeno ukupno 117 povreda, od kojih su neke opisane kao "katastrofalne". Tokom suđenja, forenzičar je takođe rekao sudu da je pronađena DNK koja odgovara Kembelovoj na njenom telu i odeći.

Pročitajte još:

 

Detektivi su kasnije otkrili da je optuženi preko svog telefona na internet pretraživaču "Gugl" tražio "kako policija pronalazi DNK" u danima nakon ubistva.

- Reči ne mogu da opišu koliko sam skrhana jer sam izgubila svoju lepu, srećnu, nasmejanu devojčicu. Drago mi je da je dečak koji je to uradio konačno priveden pravdi i da neće moći da nanese bol drugoj porodici kao što je učinio mojoj - rekla je njena majka Džordžina Lokrejn, prenosi "Independent".

Prema škotskom zakonu, niko mlađi od 18 godina osuđen za krivično delo ne može biti javno identifikovan. Međutim, juče je list "Skotiš dejli mejl" podneo peticiju i zatražio da se ukine zabrana i sudija je odlučio da je ovaj slučaj od izuzetne težine i da bi javnost trebalo znati njegov identitet.

- Ne mogu da se setim nijednog zločina u poslednje vreme koji je izazvao takvo gnušanje - rekao je sudija.

Kempbel nije nijednom pokazao da se kaje zbog onoga što je učinio. "Dejli mejl" ga je uporedio sa sunarodnikom, ubicom Ijanom Brejdijem.

Pročitajte i ovo:

 

Oni takođe dele mnoge iste osobine ličnosti. Kempbelova arogancija i narcisoidnost, i njegova sposobnost da izmisli najodvratnije laži i iskoristi ih u svoju korist, sa krajnjim nepoštovanjem prema šteti koju će izazvati, nalikuje na ponašanje Ijana Brejdija poznatog i kao "ubica iz močvare".

Tinejdžer je negirao krivicu, optuživši Toni Meklahlan, partnerku Alešinog oca, Roberta, za ubistvo. Tvrdio je da je ona podmetnula DNK dokaze protiv njega i da je on tajno imao seksualni odnos sa njom. Njegove tvrdnje je međutim tužilac odbacio kao laži.

Baš kao i Brejdi, postoje indicije da je Kempbel bio jako poremećen još od ranih godina, sa sklonošću ka okrutnosti.

To je postalo očigledno tokom njegovog detinjstva, kada su njegovi susedi otkrili da im je krao mačke i drao ih žive pre nego što ih je sahranio u dvorištu.