"Srećni" marinac
printscreen youtube

printscreen youtube

"Srećni" marinac, Foto: printscreen youtube

Oca dvoje dece Ves Grant (37), prebili su talibani, izboli ga, zapalili a preživeo je i jak moždani udar - ali kaže da su ga susreti sa smrću inspirisali da "ustane i nastavi dalje"

Ves kaže: „Definitivno se mogu složiti da sam imao sreće i nadam se da će se to nastaviti. Imao sam puno bliskih susreta i izbegao smrt mnogo puta.

Ono što se događa u mom životu je postalo normalno. Želim da pokažem ljudima da mogu prevazići i proći kroz te stvari. Preživela sam i, iako stvari nisu uvek protekle glatko, ipak sam ovde. "

Vesovo prvi susret sa sigurnom smrću dogodio se dok je odrastao u Južnoj Africi.
Kao školarac vozio je biciklu ka školi kada su ga bacili sa bicikla na prometnu ulicu.

Ves objašnjava: „Ja sam skočio i kormilar me je nokautirao. Probudio sam se prekriven šavovima u bolnici sa velikim ranom na nosu i obrazu. Imao sam veliku sreću jer sam bio bez svesti na sred puta. "

Sa 16 godina je učestvovao u veslačkom kampu kada je bio zarobljen u šumskom požaru - noseći samo japanke.

Ves kaže: „Celo polje je upravo izgorelo, a ja sam završio usred toga. Potrčao sam i zaustavio se na nekom pesku. Moja stopala su se istopila, i nožni prsti su se istopili. Imao sam operaciju nakon operacije da bih sačuvao noge i morao sam ponovo da naučim da hodam. "

Naredni incident nanio je Vesu treću ozbiljnu povredu. Ispraznio je limenku dezodoransa u metalni ormarić pa je zapalio.

"Spalio sam celu stranu lica i vrat, a obrve su mi u potpunosti izgorele", kaže on.

Tokom narednih sedam godina, Ves je doživeo još tri susreta sa smrću. Jednom je zamolio prijatelja da mu puca u leđa .22 pištoljem. Zatim je skoro je umro kada su ga izudarali naoštrenim Alenovim ključem tokom krađe automobila.
Tokom godina nesreće su se nizale, a preživeo je čak I rat sa talibanima.