Donor Džo
Printskrin 60 Minutes
Donor Džo

Printskrin 60 Minutes

Donor Džo, Foto: Printskrin 60 Minutes

Amerikanac koji se hvali kako je do sada postao otac više od 100 dece sada putuje u Australiju da pomogne tamošnjim ženama da zatrudne. Ima zakazanih već 15 oplodnji.

Pročitajte još:

Iako bi doniranje sperme trebalo da bude potpuno tajno, ovaj Amerikanac poznat kao "Džo donor" je snimio emisiju u kojoj priznaje kako daje spemu da bi žene lakše zatrudnele. On misli da ima veoma aktivne spermatozoide i cilj mu je da postane otac bar 2.500 dece.

- Moj biznis je u stvari da oplodim žene na posredan način i da postajem tako često otac - rekao je u intervjuu i dodao da se sprema da ode u Australiju gde već ima dogovorenih 15 oplodnji.

Preporučujemo i ovo:

Problem je što "Džo" nema dovoljno izvršenih potrebnih pregleda za ulogu donora, a ni papiri sa klijentelom nisu potpuni.

Međutim, on se ne brine. Misli da mnogo žena širom sveta želi bebu, a ne može da je dobije sa svojim partnerom i da je on na nekoj vrsti svetske humanitarne misija.

- Ne vidim da je problem to što sam donor sperme i ne brinem se za budućnost dece. Tu su njihove majke, a mislim da su dovoljno sposobne jer ipak, ako majmun može da odgaji bebu... - rekao je u prethodnom intrevjuu "Džo".

Polovina dece od trenutnih 100 rođenih su začeta prirodnim putem i on za to ne traži novčanu nakanadu, ali ukoliko se neki par odluči da im spremu da u bočici, onda uzima "debeli" dohodak.

- Ono kako ja najviše volim da doniram svoje spermatozoide je putem nezaštićenog seksa - iskren je.

Na pitanje kako žene mogu da budu sigurne da se radi o bezbednom seksualnom odnosu i da neće zaraditi neku bolest, "Džo" odgovara da ne postoji takva garancija.

- Razmislite malo, šta ima da garantujem ženi koja misli da će umreti sama bez svoje dece - kaže ovaj donor.

Tokom intervjua je čak došlo do male prepirke između voditelja i "Džoa" jer mu je prebačeno da ne poštuje žene koje je oplodio, pogotovo ne kao majke njegove dece.

- Ukoliko se one ne bune, zašto to vama smeta - odgovorio je "Džo".

Ne misli samo voditelj emisije da je ovaj donor arogantan, već i mnogi ljudi koji su gledali intervju. Osuđuju ga da je neozbiljan i da ugrožava zdralje žena i dece.