crnogorski grb
tviter
crnogorski grb, Foto: tviter

Solovjev je analizirao film Navaljnog i primetio zanimljiv detalj koji odaje lažnu suštinu filma, o čemu je voditelj ispričao na svom Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.

Na video-snimku se jasno vidi da nije reč o grbu Rusije. Solovjov je skrenuo pažnju na to da na kapiji dvorca, za koji je ruski bloger tvrdio da je u vlasništvu predsednika Rusije Vladimira Putina, iz nekog razloga nije prikazan grb Rusije, već grb Crne Gore.

Grbovi prilično liče. Na ruskom grbu predstavljen je dvoglavi orao čije grudi prekriva štit sa likom Georgija Pobedonosca (Svetog Đorđa koji ubija aždaju). Na crnogorskom je takođe dvoglavi orao, ali štit ima malo drugačiji dizajn i na njemu je prikazan lav. Za Ruse je razlika očigledna i odmah „upada u oči“, ali stranac uopšte ne mora da primeti razliku između dva dvoglava orla.

 „Da li su strani dizajneri radili grafiku?“, pita se Solovjov na svom Telegram-kanalu.

Podsetimo, pseudo-istraga Navaljnog o „Putinovom dvorcu“ objavljena je uoči neodobrene akcije 23. januara kako bi se izmanipulisao narod. Sada se pojavljuje sve više činjenica o tome kako je i čijim novcem isfabrikovan taj „fejk“.

S tim u vezi, ruski biznismen Arkadij Rotenberg obelodanio je u subotu da „dvorac“ u Gelendžiku na Crnom moru, za koji je Navaljni tvrdio da je u Putinovom vlasništvu, pripada njemu.

 .

Pročitajte: