Napad na Damask
Twitter/Printscreen/Majd Fahd
Napad na Damask, Foto: Twitter/Printscreen/Majd Fahd

 

* Najmanje dvoje je poginulo, a šestoro ranjeno nakon što je projektil eksplodirao u zapadanom delu Damaska

* Projektil je pogodio civilni objekat u blizini libanske ambasade

* Još se ne zna ko su počinioci ovog napada

Brojne fotografije počele su da kruže društvenim mrežama ubrzo nakon napada, koji se desio manje od sata nakon što je Izrael objavio da je ubio vođu palestinske militantne grupe.

Navodi se da su upravo izraelske snage odgovorne za ovaj napad koji je navodno došao iz libanskog vazdušnog prostora, koji je i ranije izraelsko ratno vazduplohovstvo koristilo kako bi bombardovali Siriju.

 

Izrael nije ni potvrdio niti negirao ove navode stranih medija.

Da podsetimo, Izrael je rano ujutru pokrenuo raketni napad na naselje Mazeh u Damasku, pogodivši kuću vođe palestinskog Islamskog džihada Akrama al-Ajurija, što je dovelo do smrti dvoje civila i devet povređenih, pored nanošenja velike materijalne štete.

Oko 4:15 pre podne izraelski ratni avioni ispalili su tri projektila iznad regije Gornja Galileja dok su dva projektila uspela da pogode Damask, izjavio je sirijski vojni izvor.

Pročitajte još:

Izvor je naglasio da su se "snage vazduhoplovne odbrane suprotstavile agresoru i uništile jednu od neprijateljskih raketa pre nego što su pogodile cilj, dok su druge dve rakete pogodile kuću vođe palestinskog pokreta Islamski džihad Akrama al-Ajurija u blizini libanske ambasade.

Napad je rezultirao smrću njegovog sina Moaza i pogibijom njegove unuke Batoul i Abdulaha Jusufa Hasana pored ranjavanja devet civila.

Sirijska vlada osudila je ovaj poslednji napad izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na Damask.

BONUS VIDEO: Navijači Mančestera slave pobedu u centru Beograda