London
Profimedia
London

Profimedia

London, Foto: Profimedia

Aron Kosminski je bio poljskog porekla i u vreme prvog ubistva imao je 23 godine. Nakon što je urađena analiza uzoraka krvi koji su uzeti sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Katarine Edous, ispostavilo se da DNK pripada Aronu Kosminskom.

Pročitajte još:

Identitet su otkrili istraživači sa Univerziteta "Džon Murs" u Liverpulu i objavili ga u tekstu o forenzičkoj nauci. Kako navodi britanski Dejli mejl, preduzetnik Rasel Edvards, koji je kupio šal jedne od Trbosekovih žrtava na aukciji 2007. godine, kontaktirao je naučnike radi provere DNK.Šal je pronađen kraj Katarininog tela, pa se pretpostavljalo da je krv na šalu njena, međutim, ispostavilo se da krv pripada ubici.

Džek Trbosek je nadimak engleskog serijskog ubice sa kraja 19. veka, čiji identitet sve do sada nije bio otkriven. Nadimak vodi poreklo od pisma potpisanog sa "Džek Trbosek", koje je u to doba stiglo u redakciju londonske Centralne novinske agencije, a koje je poslala osoba koja je tvrdila da je ubica.

Preporučujemo i ovo:

Džek Trbosek je zverski ubio najmanje pet prostitutki u Vajtčepelu, siromašnom kvartu Londona, 1888. godine, a veruje se da snosi odgovornost za još dva okrutna ubistva.

Misterija oko identiteta i motiva ovog ubice zainteresovala je mnogobrojne istraživače i inspirisala brojne autore da napišu knjige i snime filmove i serije o njemu.