Boing, pad
printskrin
Boing, pad

printskrin

Boing, pad, Foto: printskrin

 

* Pad Boinga 777 jedna od najvećih misterija

* Otkriven teret od 90 kila koji je upisan nakon poletanja

* Niko ne zna o čemu se radi

Naime, francuski istražitelji koji analiziraju nestanak Boinga 777, koji je 8. marta 2014. godine poleteo iz Kuala Lumpura prema svom odredištu Pekingu, otkrili su da je u avioni bio i misteriozni teret od 90 kilograma.

Gyslen Vatrelos, koji je na kobnom letu izgubio suprugu i dvoje dece, kaže da je teret otkriven u novom izveštaju o putnicima i prtljagu.

- Misteriozni teret od 90 kilograma dodat je na spisak prtljaga nakon uzletanja. Prostor za prtljag bio je pretovaren, a niko nije znao zašto. Stručnjaci nisu dali nikakav zaključak o tome. Možda je reč o nestručnosti, a možda o manipulaciji. Sve je moguće. Ovo će biti jedno od pitanja za Malezijce - izjavio je Vatrelos za Parizijen.

Njegove tvrdnje rasplamsale su jednu u nizu teorija zavere u vezi sa nestankom ovog aviona - da ga je oteo slepi putnik.

Ranije ovog meseca, stručnjak za vazduhoplovnu bezbednost Tim Termini izjavio je za „Kanal 5" da je teorija o slepom putniku jedna od mogućnosti koja bi mogla da objasni nikad nerazjašnjenu misteriju.

- Mislim da je vrlo verovatno da se u ovom slučaju dogodila otmica. Za otmicu postoje četiri opcije: mogao je da je izvede neko od članova posade, to je mogao da bude neko od putnika, a mogao je da bude i slepi putnik (što bi bilo vrlo neobično), a mogla je da bude izvedena i na elektronski način, uz upravljanje avionom iz neke baze na zemlji - rekao je on.

 

Dejli mejl podseća kako je teret koji je prevozio avion dugo vremena bio u centru pažnje. Naime, bivši šef „Malezijan erlajnsa" Ahmad Džajhari Jahja svojevremeno je otkrio da su 12 dana nakon nestanka aviona utvrdili da je u njemu bilo 200 kilograma baterija. Dva meseca kasnije kompanija "NNR Global" potvrdila je da je u avion ukrcala 2,4 tone raznog tereta, od čega 221 kilogram otpada od baterije, a ostatak su bili punjači i pribor za radio.

PROČITAJTE JOŠ: