Kašmir
Tanjug/AP
Kašmir

Tanjug/AP

Kašmir, Foto: Tanjug/AP

"Postupak Indije je neprihvatljiv i neće imati nikakvo pravno dejstvo", rekla je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

PROČITAJ JOŠ:

Indija je ukinula juče ustavnu odredbu o specijalnom statusu Kašmira koji mu je garantovao autonomiju kako bi potpuno integrisala ovaj većinski muslimanski region.

Kina je pozvala Indiju da bude obazriva kada se radi o pitanjima granice i da striktno poštuje sporazume koje su dve zemlje postigle kako bi se izbegle akcije koje bi dalje komplikovale pitanja razgraničenja, dodala je ona, prenosi Rojters.

Lazanski u jutarnjem progovorio o izdaji Krajine! U studiju nastao MUK, a onda pomenuo emotivnu vezu SVIMA ZNANOG SRPSKOG POLITIČARA i Kolinde...

AUTOR: Alo.rs/N.M./D.N. DATUM I VREME: 06.08.2019. 12:01 - 06.08.2019. 14:05 Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski bio je gost emisije Novo jutro na TV Pink kod voditelja Predraga Sarape. Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen Tema emisije bila je zločinačka akcija "Oluja" i besramno slavljenje etničkog čišćenja u Hrvatskoj.

Sporni region Kašmira je podeljen na tri dela. Indija upravlja Kašmirskom dolinom i delom oko grada Džamu, Pakistan kontroliše teritoriju na zapadu dok Kina pod svojom vlašću drži slabo naseljenu oblast na severu.

BONUS VIDEO: