Pucnjava
Profimedia.rs
Pucnjava

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Kriminalac Majkl Bel (37) iz Tenesija teško je ranio dva policajca u sudu, a potom je sebi oduzeo život tokom bekstva. Incident se dogodio juče oko 15 časova po lokalnom vremenu.

Bel se nalazio u pritvorskoj jedinici u sudu u Tenesiju, gde je održano prvo ročište zbog brojnih krivičnih dela koje je Bel počinio. Kada je jedan od čuvara došao da ga vodi natrag u zatvor, Bel mu je oteo pištolj i upucao ga u stomak. Potom je krenuo da beži iz zgrade suda i upucao je još jednog čuvara, nakon čega je izleteo na ulicu.

"Bel se dugo borio sa našim operativcem, ali je na kraju uspeo da mu otme oružje i da ga upuca u stomak", saopštili su iz policije koja je odmah krenula da juri za beguncem.

 

U potragu su bili uključeni i helikopteri. Bel se prvo sakrio u jednu kuću u blizini suda, ali kada su ga opkolili, počeo je da beži kroz dvorište. Nekoliko stotina metara dalje su ga ponovo opkolili i tada je Bel pucao sebi u glavu.

Prema navodima tamošnje policije, čuvaru (71) u kojeg je Bel pucao život je spaslo to što je nosio pancir, dok je drugi čuvar (56) teško povređen i lekari se bore za njegov život.