Grčka, požar
EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS
Grčka požari

EPA-EFE/VASSILIS PSOMAS

Grčka požari, Foto: EPA-EFE/VASSILIS PSOMAS

Prema poslednjim informacijama 77 osoba je stradalo, 170 povređenih, dok se 199 vodi kao nestalo

Na stotine ljudi nestalo je bežeći od smrtonosne vatre. Porodice i prijatelji u potrazi za svojim najbližima... Za vatrogasce je najpotresnija bila scena oca sa detetom kako po pepelu traži ostatke supruge. Oni strahuju od najgoreg, nadajući se da su uspeli ipak da izbegnu vatrenu stihiju jer nisu uspeli da stupe u kontakt s njima.

Požari u Kineti i Kalitehnopulisu na Atiki već treći dan tinjaju, prenosi agencija ANA. U Kineti, požari se šire na dva fronta, a stanovnicima su lokalne vlasti još u utorak savetovali da se evakuišu.

Kako se navodi, trenutno požare gasi 176 vatrogasaca sa 74 vozila, 37 planinara, avioni i helikopteri.

U gašenju požara u Kalitehnopulisu učestvuje 196 vatrogasaca sa 96 vozila, 10 mašina za gašenje požara, pet vojnih mašina i helikopter.

Grčka, požar

EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Grčka, požar, Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Društvene mreže su preplavljene postovima, a stranica za prijavu nestanka Silver Alert je počela da objavljuje fotografije i činjenice o nestalim ljudima, izveštava newsit.gr.

Niko nema jasnu sliku o broju nestalih osoba, ali veruje se da ih je 199.

Istu tragediju doživljava porodica Fitro u Mati na Atici. Otac Gregori (54) i 11-godišnji sin Andreas nestali su juče u šest sati po lokalnom vremenu. Porodica je već u žalosti zbog gubitka njihove 14-godišnje ćerke, Evite, koja je pronađena mrtva.

Popi Siapkarah je nestala juče popodne u okrugu Mati. Izgubili su joj trag dok su suprug i njeno dete pokušavali da se spasu od plamena. Nosila je kratke pantalone i majicu. Svako ko zna išta neka kontaktira Silver Alert na 1065.

 

Komentari (1)

TANJA

25.07.2018 22:45

PREDTRASNO.OVDE TREBA DA SE UKLJUCI NA HILJADE VATROGASACA.IZ CELE EVROPE.