Ubistvo majke u Ostinu
Youtube/Printscreen
Ubistvo majke u Ostinu

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Otac nožem izbo bivšu ženu pred decom i obrisao krvave ruke o kaput trogodišnje devojčice Hafiz Šarifi (30) je doživotno zatvoren zbog napada na Suvekšje Buratoki (32), koja je prošlog oktobra izbodena u svojoj kući. On je izbo suprugu na smrt pred decom i osuđen je na doživotni zatvor. Hafiz je suprugu koju su nazivali Fatima ubio u svojoj kući pre nego što je obrisao krv o kaput trogodišnje kćerke.

Ubistvo se dogodilo 8. oktobra prošle godine. Ignorisao je vapaje svoja dva posinka, starosti osam i devet godina, koji su vrištali da prestane. Trogodišnja ćerka optuženog i žrtve takođe je sišla dole i veruje se da je svedočila zastrašujućim završnim trenucima.

Ubistvo, nož, ubadanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Šarifi je policiji priznao da je pio, i takođe uzimao kokain noć pre nego što ju je ubio. Na ranijem saslušanju za ubistvo optuženi je priznao krivicu. Tužilac je rekla da je i ranije bilo nasilja u toj porodici, ponekad i pred decom i da je više puta policija intervenisala.

Fatima je uvek povlačila svoje tužbe protiv Šarifa. Par se razveo i prošao kroz islamski razvod nekoliko nedelja ili meseci pre njene smrti, rečeno je sudu.

Ušla je u novu vezu i nadala se da će se ponovo venčati, što je Šarifi saznao. Rekao joj je da će je ubiti ako je vidi sa drugim muškarcem, a takođe joj je pretio da će je ubiti zajedno sa decom. Ipak pretnje nije prijavila policiji.

Dok je pio pivo, vodku i uzimao kokain sa svojim bratom, Šarifi je ponovo zvao Fatimu i poslao joj tekstualne poruke.

- O onome što se dogodilo nakon toga svedočili su Fatimini sinovi iz ranije veze.

Dečaci su već otišli u školu, ali su se vratili jer je jedan zaboravio torbu sa knjigama. Kasnije je devetogodišnjak opisao da je video očuha na vrhu stepenica koji je više puta udarao majku, povlačio je za kosu i bacao niz stepenice. Kad je vrisnula, Šarifi joj je rekao da "umukne".

Optuženi je sišao dole i zatvorio ulazna vrata. Zgrabivši je za kosu, povukao ju je u kuhinju.

Policija ispred hotela

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

- Dečaci su ga videli kako nožem ubada nekoliko puta njihovu majku - rekla je tužilac.

Fatima je takođe doživela povrede tokom odbrane kada se sklupčala u loptu kako bi se zaštitila.

- Dečaci su molili okrivljenog da prestane dok se to dešava - rekla je tužilac.

Fatalna povreda nožem bila je ubod u srce.

- Niko nije video odakle mu nož, nema dokaza da ga je optuženi uzeo sa lica mesta.

Devetogodišnjak je otišao da smiri svoju malu sestru koja je sišla dole. Kada se napad završio, Šarifi je bacio nož i obrisao krv sa ruku o kaput svoje trogodišnje ćerke pre nego što je otišao.

- Dečaci su brzo podigli uzbunu kod komšija, koji su zvali hitne službe.

Šarifi je uhapšen 10. oktobra. U izjavi je rekao da je pio i uzimao drogu i tvrdio je da je planirao da odvede svoju ćerku u školu tog jutra, ali kada je stigao njegova bivša supruga je videla da je bio pijan i gurnula ga je. Rekao je da se nije ponašao normalno zbog pića i droga, a bio je šokiran kada je ugledao krv. Tvrdio je da ne zna da Fatima viđa drugog muškarca.