Hotel Akva Medžik Hurgada
Google street view
Hotel Akva Medžik Hurgada

Google street view

Hotel Akva Medžik Hurgada, Foto: Google street view

Prava drama odigrava se u Hurgadi nakon što su u hotelu Stajgenberger Akva Medžik preminule dve osobe, a najmanje 40 je u teškom stanju zbog navodnog masovnog trovanja hranom.

Preminuli su britanski državljani Džon Kuper (69) i njegova supruga Suzan (63), a njihova ćerka kaže da su umrli njoj na rukama u razmaku od svega nekoliko sati.

Predstavnici hotela tvrde da je Džon imao problema sa srcem, ali njihova ćerka kaže da njen otac u životu nije bio kod lekara.

"Bio je zdrav i vitalan. Umro mi je na rukama u hotelskoj sobi. Mamu smo smestili u kola hitne pomoći i odjurili u bolnicu gde je preminula nekoliko sati kasnije", kaže ćerka za Dejli Mejl.

Prema navodima stranih medija, čak 40 gostiju tog hotela "rastaje se sa dušom" zbog trovanja hranom i ne mogu da ustanu iz kreveta, a britanska turistička agencija sa kojom su Džon i Suzan otputovali u Egipat, odlučila je da evakuiše više od 300 svojih turista.

Navodno su svi do jednog došli kući i bolesni pali u krevet.

Direktor korporativnih komunikacija partnerske kompanije pomenutog hotela Sven Hiršler rekao je da nije primećen neuobičajeni porast oboljevanja među 1.600 gostiju, koji trenutno borave u hotelu.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom hotelu je i ranije bilo problema sa trovanjem hranom.

Komentari (1)

šone

24.08.2018 18:09

Pa posle neka zezaju paradajz turiste