Notr Dam
Tanjug/AP
Notr Dam, Foto: Tanjug/AP

 

Samo sat vremena prije nego što je razorni požar načeo znamenitu parisku katedralu Notre-Dame, otac i kćerka snimljeni su kako se sretno igraju ispred historijskog spomenika, a fotografija je otad postala viralna.

Fotografija je snimljena prije zalaska sunca i požara koji je osvijetlio parisko nebo i koji je lokaliziran oko tri sata ujutro, nakon što je prvo progutao toranj, a ubrzo i čitav krov.

Pročitajte i:

Brooke Windsor kaže da je snimila fotografiju oca i kćerke koji su uživali ispred 850 godina starog spomenika, koji godišnje posjeti do 14 miliona turista.

"Umalo sam prišla tati i pitala ga želi li fotografiju. Sada bih voljela da jesam. Twitteru, imaš li neke magije, pomozi mu pronaći ovo", napisala je, a njen post je postao viralan.

 

 

Otac još uvijek nije identificiran, no fotografija je već završila u brojnim medijima i vjerojatno je samo pitanje vremena kad će biti pronađen.

Fotografija je za kratko vreme imala 100.000 deljenja i 200.000 lajkova.

 

 

Da podsetimo u razornom požaru koji je zahvatio Notr Dam simbol Pariza i Francuske uništeni su glavni toranj i veći deo krova na vekovima staroj katedrali, ali su dva zvonika i glavna konstrukcija očuvani.

 

 

Spasena je i većina umetničkih dela zahvaljujući velikoj požrtvovanosti 400 vatrogasaca koji su se borili gotovo devet sati sa vatrenom stihijom.