laptop
Shutterstock
laptop

Shutterstock

laptop, Foto: Shutterstock

Za Rajli Džun Vilijams je FBI pokrenuo potragu nakon što je u nedelju izdata poternica i nakon što ju je prijavio bivši dečko, i na osnovu video-snimka na kome se navodno vidi ona kako uzima laptop ili hard-disk iz kancelarije Pelosi, prenosi Foks njuz.

Dojavljivač je javio policiji da Vilijamsova navodno namerava da kompjuter preda prijatelju u Rusiji, koji bi ga zatim prodao ruskoj spoljnoj obaveštajnoj službi, ali da je to propalo zbog čega Vilijams i dalje ima kompjuter ili ga je uništila.

Na video-snimku vidi se kako žena poziva demonstrante da se popnu stepenicama i rukom im pokazuje gde da idu, dok se na drugom video-snimku vidi njena majka kako govori da je njena ćerka odjednom počela da se zanima za politiku predsednika Donalda Trampa i desničarske stavove.

U međuvremenu, Vilijamsova je navodno promenila broj telefona i izbrisala svoje naloge sa društvenih mreža Tviter, Fejsbuk, Redit, Telegram, Parler i Instagram.

Kako se navodi, Vilijams je navodno putovala u Vašington 6. januara, ali su se u toku dana razdvojili.

Ona se sada suočava da je svesno ušla ili boravila u zgradi sa ograničenim pristupom i bez zakonskog ovlašćenja, kao i za nasilan ulazak i neprimereno ponašanje na teritoriji Kapitol Hila, gde se nalazi Kongres.

Pročitajte još: