Laptop eksplodirao na punjaču
Youtube printscreen
Laptop eksplodirao na punjaču

Youtube printscreen

Laptop eksplodirao na punjaču, Foto: Youtube printscreen

Poslovni prostor Stiva Pafeta u Lečvortu u Velikoj Britaniji u potpunosti je izgoreo nakon što je eksplodirao laptop u njegovoj kancelariji.

Pafet kaže da je zaboravio da isključi laptop sa punjača i da je u nekom trenutku verovatno došlo do pregrevanja baterije, nakon čega je laptop eksplodirao.

"Mislim da nismo ni svesni kakve tempirane bombe držimo po kućama i kancelarijama. Samo sat vremena pre sam sedeo u stolici ispred njega, da je tad eksplodiralo, sigurno bi bio mrtav", kaže očajni Stiv.

Kamere su zabeležile trenutak eksplozije, a vatra je ubrzo počela da se širi po kancelariji, a onda i ostatku zgrade.

"Celo prizemlje je uništeno", rekao je Stiv za britanske medije.

Srećom, u požaru nije bilo povređenih.

Stručnjaci kažu da se ovakve situacije ne događaju često, ali da može doći do eksplozije baterije. Zbog toga savetuju da obavezno isključujte vaše mobilne aparate i laptop uređaje sa punjača, pogotovo kada napuštate prostoriju.

Komentari (2)

File

31.03.2018 08:50

Jako mi je zao sto mu se ovo desilo! Najstrasnije je to sto svi mi kada krenemo na spavanje poukljucujemo nase telefone i ostalo na punjace da da nam budu puni do ujutro!

Pop

31.03.2018 10:01

@File - Čini mi se da ovi uredjaji imaju u sebi ugradjen sistem da kada je baterija puna iskluči se punjenje. Ako to funkcioniše onda nema bojazni da će se desiti ovo što je na videu. A ako nema onda je normalno da se puni na neko odredjeno vreme i to možete regulisati tajmerom na koji priključite punjač.