ZABRINJAVAJUĆE INFORMACIJE AMERIKANACA Ono što je izazvalo atomsku eksploziju u Libanu, sada se nalazi nadomak Srbije, a možda su već među nama

U pitanju su iste hemikalije koje su dovele do stravične eksplozije u Bejrutu u avgustu.

Eksplozija u Bejrutu
Eksplozija u Bejrutu, Foto: Printscreen

Koordinator američkog Stejt departmenta za borbu protiv terorizma Nejtan Sejls optužio je Hezbolah da je uskladištio hemikalije, koje mogu da se koriste za pravljenje eksploziva, u nekoliko evropskih zemalja, i pozvao zemlje u Evropi, ali i širom sveta, da uvedu zabrane ovoj organizaciji.

Da li vas plaše ove informacije?

Ukupan broj glasova: 324

 • Da: 46% (150)
 • Ne: 25% (81)
 • Pomalo: 14% (46)
 • Možda: 3% (9)
 • Svejedno mi je: 12% (38)

U pitanju su iste hemikalije koje su dovele do stravične eksplozije u Bejrutu u avgustu.

"Zašto bi Hezbolah čuvao amonijum nitrat na evropskom tlu? Odgovor je jasan: Hezbolah je tu stavio to oružje kako bi mogao da izvede velike terorističke napade kada god on ili njegovi gospodari u Teheranu smatraju da je to potrebno", rekao je Sejls.

On je naveo da su operativci Hezbolaha proteklih godina premestili zalihe amonijum nitrata iz Belgije u Francusku, Grčku, Italiju i Španiju i da se sumnja da i dalje skladište materijal širom Evrope, prenosi AP.

Sejls je na onlajn forumu, koji je organizovao Američki jevrejski komitet, rekao da SAD sumnjaju da se ove zalihe i dalje nalaze širom Evrope, najverovatnije u Grčkoj, Italiji i Španiji.

On je rekao da je Hezbolah "unitarna organizacija koja se ne može podeliti na vojno i takozvano političko krilo".

"Bez potpune zabrane, grupa i dalje može da prikuplja novac i regrutuje operativce", rekao je Sejl dodajući da je Hezbolah "jedna organizacija" i da je reč o "terorističkoj organizaciji".

Sajls je svoje komentare izneo šest nedelja nakon što je u luci u Bejrutu eksplodiralo skladište puno amonijum nitrata, kada je stradalo oko 190 osoba dok je više od 6.000 povređeno.

Povezane vesti

 • Korisnik: Žigolo
  18/09/2020 - 14:34
  Naravno, kao i uvek, koriste termin SUMNJA SE a da pri tome ne pokažu ni jedan dokaz ... Isto kao što je Putin otrovao Navaljnog i Skripalja, kao što je Sadam Husein proizvodio hemijsko oružje, kao što je u Račku bio ratni zločin i stotine drugi sličnih prevara. Licemerna imperijalstička bagra ...
 • Korisnik: Marcco
  18/09/2020 - 14:14
  Mene više plaše neke organizacije koje sponzoriše Amerika i Velika Britanija poput onih psihopata, ISIS-a
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi