Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama
Shutterstock, ilustracija
Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama

Shutterstock, ilustracija

Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama, Foto: Shutterstock, ilustracija

Ubijena Marina Brkić (43) pokazala je neverovatnu strpljivost prema svom suprugu. Čak 25 godina je trpela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi okončati brak on ju je izbo nožem, 24 puta, rekao je sudija suda u Minhenu, koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne.

PROČITAJTE JOŠ:

Josip je izricanje kazne slušao bez emocija.

Josip i Marina su se venčali 1992. godine u Hrvatskoj i dobili su tri sina. Josip je zlostavljao Marinu i njihovog najstarijeg sina, a jednom je bez povoda nožem zaklao njihovog psa. Smetalo mu je naime što je njihov ljubimac lajao. Nakon što je otišao u prevremenu penziju, Josip je počeo još više piti. Marina se zbog toga morala brinuti da porodica ima novca za život.

Godine 2016. je otišla u Minhen gde je radila kao kuvarica i čistačica u dečijem vrtiću. Josip ju je pratio i obećao da više nikada neće piti, te da će pronaći posao. Ali uskoro se vratio starim navikama. Marinu je tukao i pio je. U septembru 2017. toliko ju je jako udario da je ostala gluva na jedno uvo. Udario ju je jer joj je kasnio metro i došla je nešto kasnije sa posla nego obično.

Marina je 24. novembra 2017. godine rekla Josipu da se mora vratiti u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on ju je pratio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je sa njom, a ona je ostala pri svom zahtevu. Kada je htela krenuti dalje ubio ju je nasred ulice.

Ubadao ju je tako jako u prsa da joj je slomio neke kosti. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano.

- Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje dece - poručio je sudija Josipu.

Na presudu ima mogućnost žalbe.

Komentari (1)

Pepa prasac

04.12.2018 19:27

Lepo se kaze da of zla Prema zivotinjama ide ka zlu sa ljudima, ma koliko na ovo protestovali psomrzci